Griotkou opité rezy

3sandra3 - fotka3sandra3, 21. decembra 2014
Griotkou opité rezy
Foto: 3sandra3

z časopisu Dobré jedlo.

Suroviny

Cesto:
5 ks
100 g
100 g
100 g
1 ks
100 g
2 PL
Na potretie cesta:
400 g
50 ml
Plnka:
500 ml
1 ks
2 ks
200 g
150 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 180 st.C. Cesto: Žltky, zmäknutý tuk, cukor vyšľaháme do peny. Striedavo vmiešame múku preosiatu s PDP, opražené liesk.oriešky a kakao. Na záver vmiešame tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech, v ktorom je papier na peč. Pečieme cca 30 minút.

  2. 2

    Po upečení necháme cesto vychladnúť a stiahneme papier. Džem vymiešame s griotkou a natrieme na upečený plát.

  3. 3

    Plnka: Z mlieka , vanil.cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme na jemnú penu a postupne pridáme puding a griotku. Polejeme čokol.polevou. Necháme v chlade odstáť a nakrájame na rezy.

Diskusia k receptu

garanco
S griotkou sú určite "fajné", recept si ukladám, príležitostne upečiem:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia