Grilovaný zubáč
Grilovaný zubáč so zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Zubáča umyjeme, osušíme, nakrájame na
3 časti a pražíme na olivovom oleji a masle
na koži asi 2 minúty, potom ho obrátime
a pražíme asi 1 minútu. Potom necháme
rybu dôjsť na panvici, osolíme a okoreníme ju.
- Zemiaky uvaríme
v osolenej vode domäkka a prepasírujeme
cez sitko, pridáme maslo s teplým mliekom,
osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme
trošku šľahačky.
- Fenikel nakrájame na malé kocky so stranami
asi 1 cm a blanšírujeme v horúcej
vode asi 1 minútu, potom prudko zachladíme
v ľadovej vode, pred podávaním opražíme
fenikel na masle, osolíme a zľahka
okoreníme. Cukinu nakrájame na obdĺžniky
asi 4 cm dlhé a 1 cm široké, pražíme
na olivovom oleji a masle, osolíme a okoreníme.
Špargľu očistíme, konce prekrojíme
na 3 časti a opražíme na masle a olivovom
oleji.
- Pena z petržlenovej vňate: Vývar
a víno zvaríme na polovicu, pridáme šľahačku,
maslo a zvaríme do omáčkovej konzistencie.
Petržlenovú vňať blanšírujeme
v horúcej vode asi 1 minútu, potom prudko
zachladíme v ľadovej vode, pridáme do
omáčky a rozmixujeme dohladka, osolíme,
okoreníme a môžeme pridať trošku cukru.
|