Grilovaný/pečený Encián/Hermelín (fotorecept)
Autor receptu: ckatka
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Rýchle a chutné. A verziu bez slaniny ocenili aj naši rodinní vegetariáni
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Rozložíme si alobal, najlepšie v 2 vrstvách, potrieme ho olejom.
Poukladáme naň plátky slaniny, bylinky a pretlačený cesnak. Kto chce, môže dať kolieska cibule, ale to už bude chutiť úplne inak. :)
Vegetariáni slaninu nedávajte, jedine že by ste ju potom dali spapať rodinnému psovi.... Veľmi vhodné riešenie je slaninu dať - aby syr neprihorel :) a potom sa s ňou podeliť s mäsožravými členmi domácnosti.
- Položíme syr. Opatrne, aby sa neprepichol o rozmarínovú vetvičku.
- Znova cesnak a bylinky.
- A áno - správne predpokladáte, ešte raz slaninu.
- Balíčky zabalíme a pečieme pri 180 = 200 °C aspoň 20 - 30 minút.
Ak máme vonku gril - tak tiež tých 20 min.
- Obrázok hotového jedla nemám. Vždy sa akosi zje skôr ako ho stihnem odfotiť. :)
Podávame teplé, s čerstvým pečivom a paradajkami, s bielym vínom...alebo len tak :)
Dobrú chuť.