Grilovaný losos s brokolicou a cesnakovým dressingom

19kucharecka1994 - fotka19kucharecka1994, 20. januára 2014

Tento recept som si vymyslela na základe toho že potrebujem zhodiť nejaké to kilečko a použila som metódu "čo dom dal" :) Je to Zobraziť celý popisTento recept som si vymyslela na základe toho že potrebujem zhodiť nejaké to kilečko a použila som metódu "čo dom dal" :) Je to úžasná ľahká večera ale aj rýchly obed a verím že Vám bude chutiť, určite si ho obľúbite :)

2
porcie
25 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Dressing:
250 ml
1 strúčik
3 ČL
2 ČL
 za hrsť
1 ČL
300 g
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme dressing. Jogurt vymiešame s olivovým olejom a octom a citrónovou šťavou. Nasekáme si čerstvú bazalku a pridáme do jogurtu. Pretlačíme strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme, pridáme tymián. Premiešame aby sa suroviny spojili a dáme odležať do chladničky.

  2. 2

    Malé ružičky brokolice vložíme do vriacej osolenej vody zhruba na 3-4 minútky aby sa nám zachovali cenné vitamínky. :)

  3. 3

    Lososa si potrieme olivovým olejom, posypeme korením na ryby, troškou tymiánu, soľou a čiernym korením, pokvapkáme troškou citrónovej šťavy a vložím ho na rozpálenú panvicu s troškou olivového oleja a opečieme ho z oboch strán. Keď je pekne prepečený, podlejeme ho hrnčekom vody a preložíme plátkom citróna. Keď sa voda odparí, servírujeme ho na tanier spolu s brokolicou a vychladeným dressingom :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

valeri
no po vianociach by som to aj ja potrebovala, vezmem si príklad. Ale recept je výborný aj normálne, nielen na chudnutie
liama
Lososa netreba potierat olejom ani opekat na oleji. Skus polozit na peciaci papier na plech a supnut do truby na 18-20 min. pri 180 stupnoch. Uvidis kolko tuku pusti sam. Velmi sa k nemu hodi kopor, najlepsie cerstvy.
bozulka
Nápad je to dobrý,ale súhlasím s @liama ,netreba olej na lososa a vôbec nie keď chceš odhodiť "nejaké kilečko".Ešte niečo...ocot,citron...prečo to ničíš octom?Prepáč,nič v zlom.
19kucharecka1994
Ahojte dievčatá, tento recept mi len tak napadol, čo som čítala rôzne recenzie o olivovom oleji tak stačí malé množstvo, lebo má nejaké dobré látky a tak.. nech sa to vyváži.. :) Ale ďakujem, verím že chutilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia