Grilovaný losos na uhorkových fettuccine

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 15. januára 2013
Grilovaný losos na uhorkových fettuccine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
5 g
5 g
1 ks
450 g
150 g
1 strúčik
10 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Lososa osolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou. Na panvičke rozohrejeme olivový olej, na ktorom lososa opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Uhorku umyjeme a nakrájame v tvare cestovín (širokých rezancov) pomocou škrabky na zeleninu (stred uhorky s jadierkami nepoužívame).

  3. 3

    Z jogurtu spravíme dresing, do ktorého pretlačíme trochu cesnaku, osolíme, okoreníme, pridáme kôpor. Polovicu dresingu zmiešame s uhorkovými fettuccine a druhú polovicu použijeme na tanier ako dresing.

Diskusia k receptu

petra5
to je nádherné....ozaj od šéfkuchára :)
frezia
Velmi zaujimavy recept,vyskusam.Krasne naservirovany.
hltavec
Výnorná kombinácia chutí, navyše základ receptu je ryba. Ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia