Grilovaný losos
Grilovaný losos na baklažánovo-mätovom pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Príprava pyré: Baklažán nakrájame
na štvrtiny. Nasolíme ho a necháme pol
hodiny odstáť. Potom ho vložíme do rúry
predhriatej na 190 °C na 25 minút. Po
upečení baklažán zbavíme šupky, rozmixujeme
ho dohladka a pridáme lístky mäty, 20 g prepsuteného masla,
smotanu, korenie a soľ.
- Na panvicu dáme prepustené alebo
obyčajné maslo, necháme ho rozohriať.
Pridáme tymian a pretlačený cesnak.
Potom aj kúsky lososa. Opekáme
ho z každej strany asi tri minúty a odstavíme.
Na dochutenie
môžeme pridať filety
pomaranča, citróna
a grepu.
|