Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch

Autor receptu: redakcia

Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety z ryby osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán veľmi rýchlo, aby sme rybu nevysušili. Špenát veľmi krátko sparíme na troške oleja alebo masla a ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom.
  2. Zemiaky vopred uvarené v šupe nakrájame na hrubšie kolieska. Môžeme rýchlo ugrilovať priamo s rybou. Na tanier poukladáme opečené zemiaky, na ne dáme sparený špenát a filet ryby. Polejeme rozpusteným maslom.
  3. Náš tip: Ak do špenátu pridáme smotanu alebo tavený syr, jedlo bude úžasné a veľmi chutné.