Grilovaný Encián so zeleninovým šalátom

staly - bez fotkystaly, 28. decembra 2013

Tento recept mám celkom rada, je to príjemné letné jedlo (pre koho ako :)) napríklad na grilovačku v záhrade alebo iba tak...od hladu Zobraziť celý popisTento recept mám celkom rada, je to príjemné letné jedlo (pre koho ako :)) napríklad na grilovačku v záhrade alebo iba tak...od hladu :)). Je to celom jednoduché jedlo na prípravu...dokonca aj na mňa :D :).Dúfam že Vám bude chutiť, a aj vašim blízkym :) . Tak dobrú chuť! :)

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks alebo Hermelín
2 ks
1/2 ks
1 ks (červená)
za hrsť
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zeleninu si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    Pripravíme si dressing na šalát z bieleho jogurtu, trošku vegety (podľa chuti), a čierneho korenia, zmiešame so zeleninou.

  3. 3

    Encián / hermelín grilujeme na rošte alebo na grilovacej panvici z oboch strán po cca 3-4 minúty.

Diskusia k receptu

martinis
Jednoduchá, ale dobrá myšlienka - v chladničke ma čaká hermelín, tak ho skúsim ugrilovať. Ak ti môžem poradiť - vyskúšaj do dressingu pridať pár kvapiek citrónovej šťavy, niekoľko lístkov mäty či petržlenu a vegetu zameň za kvalitnú zmes korenia. Nie je žiadnou hanbou pomôcť si dobrou koreniacou zmesou, ale mala by byť naozaj kvalitná a originálna :) Pekný večer a veľa dobrých receptov prajem ! ;)
staly
Ďakujem za radu :) . Dúfam že chutilo :)
mariamka
ja uz v poslednej dobe mojim miesto vyprazaneho syra vecsinou takto robim syry typu hermelin, encian a podobne s uslachtiou plesnou,, .. staci nahrubo okorenit, posypat bylinkami, tymian, rozmarin, prip. nieco palive, a na kvapke oleja na panvici opiect az povoli a je vnutri pekne vlacny, ziadny prepaleny trojobal, k tomu len zemiacky a ochuteny dressing, @martinis dobre radi, tiez drzim palce :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia