Grilovaný Encián so sedliackymi zemiakmi

Táňa Paďourová
, 7. decembra 2010
Grilovaný Encián so sedliackymi zemiakmi
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová

Suroviny

1 ks
2 ks väčšie predvarené
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Na panvicu nalejeme výpek zo slaniny a necháme zohriať na miernom plameni. Pridáme nakrájanú cibuľu a osmažíme.

  2. 2

    Predvarené zemiaky pretlačíme cez lis na zemiaky tak, aby nám vznikli kratšie hranolky. Takto pripravené zemiaky pridáme k opraženej cibuli. Posypeme mletou červenou paprikou, osolíme, a pražíme do chrumkava.

  3. 3

    Syr grilujeme alebo opražíme na panvici s olejom z oboch strán do zlatista. Môžeme podávať nasledovne: Na tanier poukladáme sedliacke zemiaky, pridáme ugrilovaný syr, a naň uložíme kopček brusnicového džemu.

Diskusia k receptu

garanco
Veľmi zaujímavé, výborné nápady, treba vyskúšať!
klaura
syr tiež grilujem a podávam k nemu čučoriedkový džem ... najbližšie vyskúšam aj takéto zemiačky ...
kucharronald
Jé :))) Super zemiačiky :)) Ale aj ten džem je super :) Táňa, som rád, že ťa už vidíme aj vo videoreceptoch :)
jurda
Vyzerá to veľmi dobre, určite vyskúšame.
mamenka
Milá redakcia, recept je O.K., len prosím, neodporúčajte nám konzumovať "plesnivý" syr. V slovenskom jazyku je najchutnejší "PLESŇOVÝ syr. :-)))
tonicka53
mamenka, to bolo prvé čo mi napadlo :-), že predsa nejeme plesnivý syr ale plesňový a to ešte tá pleseň je aj ušľachtilá :-)
tothka
Ja som ho tiež vyskúšala, chutil fantasticky , ďakujem za recept.
miqiqiqa
excellent ♥, včera som ho jedla v Ikei a tento Váš vyzerá rovnako úžasne a určite aj rovnako úžasne chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia