Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept)

Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept)
zuzickaaa1Zuzickaaa1, recept pridal: 4. apríla 2011 10:19Ďalšie jeho recepty

Ďalší z našich obľúbených jedál, o ktoré sa chcem s vami podeliť :) Aj ako som písala tento recept, tak sa mi zbiehali slinky na túto dobrotu:)

Suroviny

2
porcie
15
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Najskôr si umyjeme rukolu a necháme ju odtiecť.
Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 1

Nakrájame cherry paradajky.
Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2

Ošúpeme a nakrájame avokádo na malé kocky. Čím je avokádo zrelšie, tým je šalát lepší, pretože sa dobre rozotrie po rukole:)
Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 3

Všetko spolu zmiešame.
Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 4

Pridáme soľ, čierne korenie a pár kvapiek balsamico octu.
Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 5

Encián potrieme zmiešaným olivovým olejom s sladkou mletou červenou paprikou. Grilujeme na troške olivevého oleja ( podľa toho, akú máme panvicu) do zlatista. Ja som ako prílohu podávala aj zemiakovú kašu. Na záver som ešte encián pokvapkala balsamico octom. Dobrú chuť:)
Grilovaný encián s rukolovo-avokádovým šalátom (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

31 komentárov k receptu
  • elenitsazante, 4. apríla 2011 o 13:56
    fantasticke!


  • lucylee, 4. apríla 2011 o 15:35
    Perfektné! Rukola je moja najobľúbenejšia pochutina, je úplne úžasná, v kombinácii s avokádom a cherry je super


  • zuzickaaa1, 4. apríla 2011 o 15:55
    Presne, no nic, idem do obchodu a urobim to znovu na veceru:)))


  • dajanca, 4. apríla 2011 o 17:09
    no to je báseň...rukolu zbožňujem, škoda, že v obchode je dosť zriedkavo...určite by som si pochutnala... :-)


  • enerrgizer, 4. apríla 2011 o 18:38
    syr vyzerá výborne, minule som griloval na sucho a bol tiež výborný :-) a ten šalát je super...


  • zuzickaaa1, 4. apríla 2011 o 22:28
    Ja vacsinou kupujem rukolu v Lidli, mam odskusane, ze tam byva najkrajsia a vyzera aj cerstvo:)


  • jatanika, 5. apríla 2011 o 06:19
    dve netypické suroviny súčasne, rukolu aj avokádo zvyčajne nezoženiem... ale ak sa zadarí, spravím tvoj šalátik...


  • sjuz, 5. apríla 2011 o 08:15
    tiež robievame, ale bez prílohy, len so šalátikom. Také hniezdo:)


  • zuzickaaa1, 5. apríla 2011 o 10:07
    @jatanika , ak nie Lidl, tak v Bille najdes urcite oboje:) skus


  • zuzickaaa1, 5. apríla 2011 o 10:08
    @sjuz aj my vacsinou robime bez prilohy, ale skusila som aj takto a nie je to zle:)


  • lucylee, 5. apríla 2011 o 10:22
    s rukolou a ani avokádom nie je absolútne žiadny problém...rukolu majú všade, Tesco, Kaufland, Billa, Lidl a tak isto aj avokádo


  • vk453, 5. apríla 2011 o 10:31
    výborné, čo tak namiesto rukoly použiť mladý púpavový list, keďže onedlho tu bude? skúsil to už niekto?


  • lubavuska, 5. apríla 2011 o 10:37
    takéto jedla milujem, zdrave, lahucke, rychle a farebne, mnam...


  • dudka1979, 5. apríla 2011 o 11:45
    ...všetko mám pripravujeeeeeeeeem :o)


  • sheilinka01, 5. apríla 2011 o 13:54
    toto urcite vyskusam...


  • janger, 5. apríla 2011 o 15:42
    Parada! Same dobrotky su v tom!


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 15 komentárov)
  • zuzickaaa1, 5. apríla 2011 o 18:39
    @vk453 ak vyskusas, daj vediet, ja na to odvahu nemam :D


  • zuzickaaa1, 5. apríla 2011 o 18:40
    @dudka1979 drzim palce:)


  • jatanika, 5. apríla 2011 o 19:21
    @ zuzickaaa , @ lucylee , keď ona sa aj ponuka reťazcov líši v závislosti od mesta...aj tu mávajú, ale určite nie vždy...treba trafiť...


  • marienka44, 5. apríla 2011 o 23:49
    @Zuzuckaaa1 ja som myslela, ze sa griluje na grile a Ty spominas panvicu. Na Tvojom syre nie je vidiet vzorku od tzv.grilovacej panvice. :-)


  • dorisa, 5. apríla 2011 o 23:54
    Pekne si to pripravila. Chvalim.


  • zuzickaaa1, 6. apríla 2011 o 00:11
    @marienka44 robila som to na grilovacej panvici, dopisem tam, ze je grilovacia, ale myslim, ze to je tam vidiet, ci sa mi to zda?


  • zuzickaaa1, 6. apríla 2011 o 00:11
    @dorisa dakujem, snazim sa:)


  • nadia56, 6. apríla 2011 o 00:43
    zuzickaaa1, mas recept velmi pekne spraveny, na syre je vidno, ze je urobeny na grilovacej panvici, salat je fantasticky, aj ja robievam podobny s avokadom, si sikovna,
    marienka44, pozri lepsie, uvidis vzorku


  • zuzickaaa1, 6. apríla 2011 o 10:34
    @nadia56 dakujem ti za potvrdenie:) a aj pochvalu. Ja som avokado dovtedy nejedla, az kym som ho nevyskusala v tomto salate:)


  • cica2, 7. apríla 2011 o 00:37
    ďalší krásny recept:)


  • evickaa, 8. apríla 2011 o 18:56
    no prave som si precitala tento recept a myslym ,ze by som ho mala zvladnut pre mojmo milovaneho priatela .na obrazku vypada krasne dufam, ze aj ten moj encian bude tak pekne vypadat a chutit hlavne :-D ta slecna ci pani zuzicka je sikovnica :-D cmuk


  • bozulka, 10. apríla 2011 o 21:42
    @zuzickaaa1 ,tá púpava je dobrá,ale musia to byť skutočne mladé stredové lístky,potom používam na šaláty ako ozdobu aj kvety púpavy,už kvitnú aj iskierky a keď kvitne pažitka tak tie kvietky sú nielen chutné ale aj krásne ako ozdoba.Vyskúšaj...


  • zuzickaaa1, 30. mája 2011 o 14:46
    @evickaa dufam, ze chutilo priatelovi a dakujem za pochvalu:)


  • zuzickaaa1, 30. mája 2011 o 14:46
    @bozulka dakujem za tip, ale neviem ci mam na to odvahu...mozno raz najdem a urcite vyskusam aj tak:)


  • babulicka, 18. júla 2011 o 23:09
    aky dobry salatik , rucolu mam prave v zahrade aj paradajky , akokado kupene -zajtra idem na to



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist