Grilovaný domáci burger

leushkka - bez fotkyleushkka, 20. septembra 2015
Grilovaný domáci burger
Foto: leushkka

Kto raz skúsi domáci šťavnatý burger, nebude už chcieť tie z fast foodu. Blesková príprava, úspech zaručený.

10 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 strúčik
1 ČL
1 PL
polovica ČL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Kvalitné mleté hovädzie mäso zmiešame s uvedenými surovinami. Rukami formujeme burgre, ktoré dáme odležať (1 hodina) do chladničky. Pri grilovaní ich neprepečieme, budú šťavnaté. Pomery surovín si môžeme upraviť podľa chuti.

  2. 2

    Burgre plníme do žemlí so zeleninovou oblohou, syrom a obľúbeným dresingom.

Diskusia k receptu

radox1
ak mozem poradit,tak do mäsa len sol a c.korenie,max. cesnak.cibula,horcica a kecup obsahuje vodu,vdaka ktorej mäso nedrzi pri grilovani pokope a prska to.preto sa tieto suroviny predsa davaju medzi zemlu.
leushkka
@radox1 maso drzi a neprska nic, tento recept je odskusany. Inspiraciou boli rozne americke recepty.
afataga
ja som to pochopila tak, ze cibula, horcica a kecup sa davaju do zemle, nie do masa
leushkka
@afataga maso zmiesame s uvedenymi surovinami a formujeme burgre, ktore grilujeme. Cize vsetko uvedene je recepis na samotne burgre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia