Grilovaný baklažán so syrom a Skordaliou

Yannis Fanoyrakis
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 25. júla 2010
Grilovaný baklažán so syrom a Skordaliou
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks väčší
 strúhaný (grécky syr)
Skordalia:
250 g
1/2 hlavičky
1 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Umytý baklažán prekrojíme na polovicu. Na vnútornej časti urobíme zopár zárezov nožom. Baklažán namočíme do olivového oleja a grilujeme z oboch strán spolu asi 20 minút. Priebežne baklažán podľa potreby otáčame.

  2. 2

    Podávame s typickou gréckou prílohou Skordalia, ktorú si pripravíme nasledovne: Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu spolu s prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a na koniec primiešame vínny ocot a olivový olej.

  3. 3

    Baklažán pred podávaním potrieme cesnakom roztlačeným v olivovom oleji. Nakoniec ho bohato posypeme strúhaným syrom kefalotyri a trochou petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

zabiatko66
No, tento recept sa mi ľúbi. Keď pôjdeme na záhradku tak to veru vyskúšam. Nebudeme grilovať mäsko, ale ugrilujem takýto supriš baklažán. Ďakujem za recept.
tatranka
Plnené a grilované baklažány na akýkoľvek spôsob mi veľmi chutia.Tvoj recept sa i páči.
papradka
Už sa nemôžem dočkať, kým sa oteplí, že na záhradnom grile vyskúšam tvoj senzačný recept.Ďakujem.Môžeš pridať ešte nejaké zeleninové?
xilia
tak teraz mi uplne slinka vybehla...
hombrero
namocime do olivoveho oleja? Mozno tak este potrieme olivovym olejom....
piglin
...jeeej, do Taverny na Kosickej som pravidelne chodievala, byvala som hend oproti....teraz som si spo,enula na moje oblubene greecke jedla, tusim urobim doma "grecky tyzden"...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia