Grilovaný baklažán
Grilovaný baklažán s paradajkami a olivami
Autor receptu: redakcia
Postup- Baklažány umyjeme, odstránime
stonku a nakrájame asi na 7 mm
hrubé plátky, ktoré posolíme z obidvoch
strán a necháme pol hodiny
odležať.
- Paradajková omáčka: Feferónku prekrojíme, zbavíme jadier
a nasekáme. Mandle krátko na rozpálenej
panvici orestujeme a spolu
s feferónkou dáme do mažiara, kde
to rozdrvíme najemno. Paradajky vo
vriacej vode oblanšírujeme, zbavíme
šupky, vykrojíme stonkovú časť
a zbavíme jadier. Tretinu rozmixujeme
a ostatné nakrájame na kocky. Olivový olej zohrejeme v hrnci,
pridáme mixované paradajky, pretlačený
cesnak, petržlenovú vňať, 1 KL soli,
1 KL cukru, 2 PL octu a z mažiara drvené mandle
s feferónkou. Necháme päť minút
variť, pridáme pokrájané paradajky
a varíme ďalších päť minút.
- Baklažánové plátky osušíme
kuchynskou utierkou, zľahka
obalíme v múke. V panvici rozpálime
olej a baklažán opečieme
z obidvoch strán. Opečené plátky
dáme na tanier, pridáme paradajkovú zmes a olivy.
|