Grilované šampiňóny
Grilované šampiňóny so slaninou a s parmezánom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- V panvici na sporáku opečieme pri strednej teplote
slaninu na chrumkavo (6 – 8 minút). Poriadne
ju scedíme a odložíme.
- Rozložíme oheň v grile. Keď je všetko uhlie
zapálené, oheň dohorel a uhlíky sú stredne
horúce, môžeme grilovať. V mise dôkladne zmiešame
šampiňóny, olivový olej, rascu, cesnak, čili,
soľ a korenie. Ak sú šampiňóny malé, napichneme
ich na ihlice. Poukladáme ich na rošt priamo
nad uhlíky a grilujeme, kým nepustia šťavu,
asi 10 minút.
- Šampiňóny preložíme do veľkej misy a ihneď
pridáme slaninu, parmezán, tymian, nasekanú
vňať a maslo. Všetko premiešame, aby sa huby
rovnomerne obalili maslom a syrom. Ak treba,
ešte podľa chuti osolíme a okoreníme.
|