Grilované rebierka v memphiskom štýle fotorecept

andys - fotkaandys, 4. novembra 2011
Grilované rebierka v memphiskom štýle (fotorecept)
Foto: andys

Ukončenie grilovacej sezóny receptom, inšpirovaným Zdeňkom Pohlreichom.

6-8
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
70 g
20 g
20 g
20 g
  - štipka
2-3 strúčiky
  - štipka
 - štipka




Postup

  1. 1

    Všetky koreniny zmiešame v mištičke spolu s pretlačeným cesnakom na kašovitú hmotu. Pripravíme si rebierka - zo zadnej strany rebierok stiahneme blanu a prstami "vmasírujeme" koreninovú masu. Preložíme na pekáč a prikryjeme fóliou. Necháme v chlade odležať 4-8 hodín.

    Grilované rebierka v memphiskom štýle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rebierka pomaly grilujeme na miernom ohni, ideálny je v tomto prípade dym, ktorý ich mierne zaúdi a dodá im zaujímavú chuť. Čas grilovania z oboch strán by mal byť až 1,5 hodiny - hodinu z jednej strany a pol hodiny z druhej. Ak máte gril s krytom, grilujte zakryté.

    Grilované rebierka v memphiskom štýle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rebierka sú hotové, keď sa mäso začína samo oddeľovať od kosti. Originálny recept na memphiské rebierka je ešte doplnený omáčkou z jablčného octu, horčice a soli, ktorou sa rebierka potierajú v polovici a v závere grilovania. Marináda z horčičných semienok je však dosť výrazná a podľa môjho názoru úplne postačuje.

    Grilované rebierka v memphiskom štýle (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

elekra
Boli fantastické. Myslím, že záver grilovacej sezóny sa vydaril. vrelo odporúčam!
modrykamen
Výborný recept, len žiadne rýchle grilovanie. Radšej prikryť, aby velmi nevyschli. A často potierať, ja pivom.
slappo
to by som si nechal povedat..
jedol som extra dobre v Gordia-usa
to bolo siedme nebo.....
ziegelfeld1968
@kimlo
Pán Pohlreich je pán kuchár. To je šéfkuchár, kuchár, ekonóm. Je to človek ktorému to myslí aj ekonomicky v hlave a nesnaží sa odrbať pri tom hosťa. Zbožňujem reláciu Nazdar šéfe. a to ako tam dáva do laty nímandov, ktorý sa dali na pohostinnské služby len v predstave rýchlehoi zbohatnutia- rozumej okrádania zákazníka. Ale nikdy mu neodpustím to jeho česko-pražácke povýšenecké chovanie, keď vlani na gastroakcii v BA zapotil, že co to je kysnúť? Českej čuráček, ktorý prešiel USA, Nemeckom a neviem kde ešte po Západe, nám tu Slovákom dal najavo ako Slovákmi pohŕda. Kokútek vie veľmi dobre že cesto kynie v Čechách a kysne na Slovensku . Keby to zahlásil nejaký adolescent z ČR, ešte by som to bral, ale že tento postarší pánko, ktorý aj vďaka slovenským mozoľom si prevážal za komunistov jeho pražskú riť po metre, tak to ma vytočilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia