Grilované pstruhy

tatranka - fotkatatranka, 4. novembra 2010
Grilované pstruhy
Foto: tatranka

Najradšej z rýb máme pstruhy.Máme ich radi grilované,pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená.Ak sa použijú správne ingrediencie na nachutenie ryby,je to veľmi Zobraziť celý popisNajradšej z rýb máme pstruhy.Máme ich radi grilované,pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená.Ak sa použijú správne ingrediencie na nachutenie ryby,je to veľmi chutné jedlo.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 suchá mletá
 trochu na vysmážanie.




Postup

  1. 1

    Ryby vyumývam.Otriem do sucha.Posolím.Do dutiny vložím slaninku,na ňu položím zelený petržlen,zakryjem druhým plátom slaninky a pridám lyžičku masla.Brušnú dutinu uzavriem ihlicou na mäso,alebo špáradlami. Pripravím si zmes,v ktorej budem ryby obaľovať. Do múky pridám červenú sladkú papriku,soľ,bazalku.Zmes premiešam.Iné korenie nepoužívam na rybu. V takto pripravenej zmesi ryby z každej strany obalím. Prípravu som nefotila,pretože sa mi to zdalo zbytočné.Je to jednoduchá príprava,ale s prekvapujúcim výsledkom. Nechám si rozohriať s troškou oleja grilovaciu panvicu.Na horúcom oleji ryby dobre opečiem z každej strany. Nakoniec ešte opečiem pár prúžkov slaninky a zeleninky,ktorú budem podávať. Keďže je to grilovaná ryba,máme radi opekané zemiaky.Ryby,zemiaky a zeleninku,zalejem rozpusteným maslom.Nesmieme zabudnúť na chutný šťavnatý citrón.Ním rybu aj kúsky zeleniny pokvapkám. Takto pripravenú rybu máme najradšej.

    Grilované pstruhy - obrázok 1

Diskusia k receptu

jerica
Je mi smutno že nesedím s vami , ryby milujem , čaro Tvojho plného taniera mi robia chúťky, vidieť z Tvojich receptov že si veľký pedant čo oceňujem +++++ :-))
julica
Takto opecene pstruhy su ovela stavnatejsie ako pecene v trube, na to sme prisli len nedavno. Rybku by som asi vsak nezabijala slaninou, pstruh je chutny sam osebe, podciarkne ho prave citron, vnat a maslo. V jednoduchosti je krasa
tatranka
@julica ,asi je niečo pravdy na tvojej pripomienke o slaninke.Vieš ako sa vraví:zvyk je železná košeľa.Tak som tento recept začala robiť a robím ho tak do dnes.No raz skúsim aj bez slaninky.
@evusik ,no vieš na mojom varení má aj manžel veľkú zásluhu.Nikdy jedlo nepohanil.Naopak chválil.A myslím,že si na tento štandart zvykol,že mu už ani nepríde,že je to niečo na viac.
@jerica.To čo nie je môže byť.Raz možno bude taká chvíľka,že si posedíme spolu pri jednom stole.
julica
Tatranka, to Vam verim, zvyk je zelezna kosela, aj ked v mojom pripade by sa niekedy aj zisiel :) Skuste s tym bylinkovym maslom - dat don cesnak a petrzlenovu vnat, je to skvele.
garanco
Výborné, krásne!!! p.s. slaninku so pstruhmi dávam aj ja, tiež aj čerstvé maslo a citrón.
tatranka
@garanco tešíma,že máš podobný recept.Mne tá slaninka tam naozaj nevadí.Zrejme je to taký recept.Robím to tak roky-rokúce..
jerica
Martulík , chodievame raz do roka na východ k rodine , možno sa cestou niekde stretneme na káve & čajíku. Ale určite chodíš aj do BA , môžeto byť opačné garde. J&J
julica
Ja sa pri rybach nechavam indpirovat kucharmi rybarskych oblasti - v takom chorvatsku ti cerstu rybu len ugriluju bez vsetkeho, az na tanieri si ju potieras cesnakovym olejom alebo cesnakovym maslom. Slanina je dobra na vela veci, ale ryba nech si zije svojou chutou. tot moj nazor
palokuchki
@tatranka krasna porcia, velmi pekne naservirovane a urcite aj dobre. Obcas sa nam podari chytit pstruhov, tak na buduce vyskusam tvoj recept.
karolka
Nedávno som na konkurenčnej maďarskej paprike(TV kanál) sledovala maďarských kuchárov. Pstruha naplnili cesnakom a petržlenovou vňaťou, posolili, dali trošku masla, pokvapkali citrónovou šťavou a grilovali. Chystám sa to vyskúšať, potom poviem. Nemám totiž rada obaľované ryby, vidí sa mi škoda obaľovať takú vynikajúcu rybu, akou je pstruh, v hladkej múke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia