Grilované pikantné krevetky s rajčinovo-cukinovo-šafranovým kuskusom podavané so šalátom

ivetka77 - fotkaivetka77, 26. februára 2013
Grilované pikantné krevetky s rajčinovo-cukinovo-šafranovým kuskusom podavané so šalátom
Foto: ivetka77

Včera večer som dostala chuť na krevety, tak som si vymyslela tento recept- Viac receptov na FB - Ivetkine MŇAM recepty (http://www.facebook.com/IvetkineMnamRecepty)

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
1 ks
2 ks
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Krevety: Krevety naložíme do pácu pozostávajúceho z: cesnak, olivový olej, lyžica medu, citrónová šťava, 1 malá chilli paprička. Následne sprudka a krátko opečieme.

  2. 2

    Kuskus: Na sezamovom oleji si opražíme 1/2 alebo 1 celú chilli papričku spolu s cibuľou nakrájanou na drobno a spolu s cukinou nakrájanou na kocočky. Po chvíli pridáme na štvrťky nakrájané cherry paradajky. Osolíme. Varíme viac-menej sprudka. Ďalej pridáme kuskus a zalejeme hovädzím vývarom (v pomere 1:1) a kastról zložíme z ohňa. Pridáme šafran, bazalku, koriander (ja kupujem guličky, ktoré si lyžicou rozdrvím). Dodatočne osolíme a okoreníme. Do hotového kuskusu pridáme kúsok masla.

  3. 3

    Podávame so šalátom s horčicovo- medovým dresingom (4 porcie): 1 lyžica medu, 1 lyžica horčice, 5 lyžíc oliv. oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy (môžme,ale nemusíme pridať cesnak; ja som už nedávala).

Diskusia k receptu

notakja
Krasna fotka a dobry recept, diky, ze si sa podelila.