Grilované pečienky s jablkovým čatní

Marek Petrán
šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre, 19. februára 2012
Grilované pečienky s jablkovým čatní
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g, biela vykŕmená
400 g
100 g
3 cl




Postup

  1. 1

    Pečienku opláchneme, vložíme na 6 hodín do slaného mlieka. Vyberieme, opláchneme a osušíme. Takto pripravenú pečienku nakrájame na menšie kusy, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na suchej panvici z oboch strán.

  2. 2

    Jablkové čatní: jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme med, ocot, soľ, korenie, vložíme jablká a chvíľu podusíme. Môžeme podávať teplé alebo studené.

  3. 3

    Podávame s hriankou, jablkovým čatní a brusnicovým kompótom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia