Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 7. júna 2015
Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou (fotorecept)
Foto: katka78

Srdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované. Ideálne na vonkajšom grile s pridanou vôňou dymu, ale v byte postačí aj Zobraziť celý popisSrdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované. Ideálne na vonkajšom grile s pridanou vôňou dymu, ale v byte postačí aj panvica.. a radšej veľa nedymte :-).

4
porcie
180 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1-2 PL
1 PL
1 PL
5-7 strúčikov
podľa chuti
1 PL
podľa chuti
podľa chuti sušena drvená
hrsť




Postup

  1. 1

    Med, limetkovú (príp. citrónovú) šťavu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor a olej zmiešam, ochutím mletým čiernym korením, prípadne troškou sušenej čili. Soľ nedávam, stačí sójová omáčka. Do marinády pridám asi za hrsť nasekanej petržlenovej vňate a nechám v nej očistené kuracie srdiečka odležať aspoň 3 hodiny, prípadne cez noc (na grilovačku nasledujúci deň).

    Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Namarinované srdiečka napichujem na pripravené špajdle. Tie je dobré vopred namočiť do vody, aby z nich pri jedení išli srdiečka ľahko dolu. Pre tepelnú úpravu na panvici ich napichujem po 3ks, je to praktické (veľkosť panvice) a možno aj vkusnejšie. Na vonkajší gril idú zvyčajne na celú dĺžku špajdle, záleží od situácie.

    Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z chladničky ich vytiahnem asi pol hodinu pred grilovaním, aby neboli studené. Grilujem z oboch strán, do zlatista.

    Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tentokrát som ich robila doma na panvici (cca 7-10 minút) a keď boli hotové, ešte som ich zabalila na asi 10 minút do alobalu. Medzitým som spravila prílohu - zelené fazuľky. Bohužiaľ už sa nedá vkladať hypertext. odkaz, na ktorý stačilo kliknúť, tak aspoň takto: http://varecha.pravda.sk/recepty/zelene-fazulky-s-cili-a-sezamom/58958-recept.html.

    Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvyšná marináda sa využije pri servírovaní, buď tak ako je, alebo trochu prehriata a zredukovaná. Ak toto ochutenie srdiečok nie je práve vaša šálka kávy, skúste napríklad kombináciu cesnak, bazalka/oregano, biele víno. Takéto srdiečka sú vždy príjemným spestrením grilovačiek.

    Grilované kuracie srdiečka so zelenou fazuľkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

cesminaz
v zivote by ma nenapadlo grilovat srdiecka.. ale preco nie?! :-)
katka78
@methi , @cesminka , @klukodvody ďakujem, že ste nakukli :-)
Budem rada ak vyskúšate, tie srdiečka sa dajú urobiť aj ako jednohubky na nakrájaný a opečený rohlík, resp. bagetu. Prípadne takto "chalupársky"

marianne
juj @katarinka ani nevies ako som tomuto receptu povdacna, moj miluje vnutornosti a ja uz raz neviem ako tie srdiecka pripravovat, stale ich iba dusim na stave..a tieto vyzeraju famozne. A nie su trosku pritvrde?, lebo ja mam taku skusenost, ze potrebuju viac casu na pripravu, alebo ich ja zle robim...
katka78
@marianne určite ich robíš dobre, len majú proste takú typickú konzistenciu. Tieto ak sa marinujú (aspoň tie 3h) nemali by byť tvrdé, aspoň ja nemám takú skúsenosť. Inak sa z nich dajú robiť aj fajn špízy napr. so slaninkou, šampiňónmi, čerstvou paprikou.. Držím palce nech sa ti vydaria! :-)
mijaita
Jak mi tohle mohle uniknout? Náhoda tomu chtěla že jsem to objevila ! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia