Grilované kuracie prsia s bazalkou

deer - bez fotkydeer, 31. augusta 2014
Grilované kuracie prsia s bazalkou
Foto: deer

Jednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín a neobsahuje takmer žiadne sacharidy, je preto v kombinácií Zobraziť celý popisJednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín a neobsahuje takmer žiadne sacharidy, je preto v kombinácií so zeleninovým šalátom ideálne pri diétach. Navyše bazalka je výborný pomocník pri trávení, takže grilované prsia v tejto kombinácií môžem len vrelo odporúčať :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 PL
1 ČL
 štipka
 štipka
6 ks čerstvé lístky
Šalát:
150 g
1 ks
1 ks malá
10 bobúľ
 štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si rozpolíme, očistíme a umyjeme. V miske zmiešame olivový olej, soľ, čierne korenie, mletú papriku a touto zmesou rovnomerne potrieme pripravené mäsko. Hneď dávame na grilovaciu panvicu a opekáme z oboch strán tak, aby bolo vo vnútri mäkké.

  2. 2

    Medzi tým dáme do nádoby čerstvé lístky bazalky, trošku vody a trošku oleja a rozmixujeme to na pesto.

  3. 3

    Z uvedených surovín urobíme šalát (sú len na ukážku, použiť môžete samozrejme zeleninu akú chcete, podľa chuti). Na tanier umiestnime šalát a kúsky mäsa ktoré polejeme vytvoreným pestom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

deer
Naozaj boli veľmi dobré :) som rada, že sa recept pozdáva :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia