Grilované kuracie krídla
Autor receptu: tatranka
Recept mi posunula priateľka.Som jej zaň vďačná,lebo ako sa vraví. Nemá chybu. Nemusím isť grilovať von,ale doma na grilovacej panvici si toto chutné jedlo môžem urobiť aj v zime.
4 porcie |
45 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Marinádu premiešame a krídla ponoríme deň do predu.Uložíme do chladu.
- Po vybratí z chladu,kuracie krídla v marináde zalejem olejom a premiešam.Takto sú pripravené na opekanie.Táto pruhovaná panvička je na nezaplatenie.
- Keď sa krídielka vypečú,príde na rad zeleninka,ktorú podávam ku grilovaným jedlám.Je rôzna,od mrkvy, papriky,paradajek,baklažánu.Proste opiecť chutne sa dá všetko.Tiež rada grilujem huby.
- Ku grilovanému mäsku ako prílohu tiež podávam opekané zemiačiky.Tento krát sa piekli v MR,na crisp funkcii.
- Hotové krídielka.
- Hotová opečená zeleninka.
- Ku hotovému jedlu,šalát z nastrúhanej mrkvi,kapusty a cibule,zaliatý sladkokyslým nálevom.
- Prestreté!