Grilované jahňacie kotlety

2010 - bez fotky2010, 30. októbra 2015
Grilované jahňacie kotlety
Foto: 2010

Mal som toto kvalitne maso tak som skusil velmi jednoduchy rychly recept podla talianskeho vzoru http://www.sbs.com.au/food/recipes/grilled-lamb-chops-asparagus-agnello-alla-griglia-con-asparagi

40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda:




Postup

  1. 1

    Cesnak a cerstve rozmarinove listky posekame na drobno zmiesame s kvalitnym olivovym olejom pridame par 2-3 lyzice bieleho vina ochutime sol korenie a premiesame.

  2. 2

    Jahnacie kotlety zlahka naklepeme -roztlacime plochou stranou noza alebo pastou. Stedro potrieme marinadou a odlozime do ladnicky min. na 30 minut.

    Grilované jahňacie kotlety - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tym si dame rozohriat grill - bbq. Ja som marinadu stiahol z kotliet a samostatne som ju zlahka oprazil na panvici aby cesnak neprihorel na horucom grille. Kotlety dame grilovat staci tak 3 minuty z kazdej strany. ( odlozime na stranu ako ked robime steaky).

  4. 4

    Na kotlety som pridal oprazenu marinadou a ochutil citronovou stavou. Komu sa chce aby to bolo skoro take prave talianske prida chipsy z polenty a na rychlo sparenu sparglu. Dobru chut - costollete di agnello alla griglia con asparagi.

Diskusia k receptu

dormella
Jsou vynikajici, tzv. spal si prst (protoze se ji bez priboru) = scotaditto, jen by to chtelo grilovat na hodne rozhavenem ohni tak, aby tuk skoro zmizel, ne dele, ale prudce.....
2010
Dakujem vsetkym za komentare, @dormella mas pravdu novy grill rozpalim na buduce viac.
@frezia nevsimol som si tvoj podobny recept, ja som len skusal na vianoce pride viac jahnacich jedakov tak som skusal tento taliansky recept na rychlo ( stiahnem) a dnes som robil dalsi jahnaci experiment pomaly pecene rolovane odkostene kare (...este lepsie )



2010
A nove BBQ islo na ilegalnu europsku teplotu 300C kotlety hotove za 3 minuty. K tomu pecena tekvica a sladke zemiaky.