Grilované jahňacie kotlety
Autor receptu: frezia
Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa,
ktora mnohym vadi, ovplyvnuje hlavne vek jahnata. Grilovali sme kotlety z maleho
jahniatka.
2 porcie |
10 minút príprava |
6-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do maleho pekacika, alebo misky vlozime kotlety, polejeme ich olivovym olejom, pridame pokrajany cesnak, cerstvy rozmarin, sol a cerstvo namlete korenie. Niekedy ich posypeme aj cubricou.
Nechame marinovat aspon pol hodiny, nic sa nestane ked aj par hodin.
- Do horucej rury si dame zohriat taniere.
Na rozpalenej grilovacej panvici kotlety grilujeme asi 3 minuty z kazdej strany.
Kym si vytiahneme teple taniere, Poskladame ich na seba, aby zostali teple.
- Naservirujeme ich na teple taniere.
Vyborne sa k nim hodia pecene zemiaky s rozmarinom, ale aj rozna zelenina.
- Alebo sa moze pouzit namiesto rozmarinu tymian.