Grilované jahňacie kotlety

Autor receptu: frezia

Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje hlavne vek jahnata. Grilovali sme kotlety z maleho jahniatka.

2
porcie
10 minút
príprava
6-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do maleho pekacika, alebo misky vlozime kotlety, polejeme ich olivovym olejom, pridame pokrajany cesnak, cerstvy rozmarin, sol a cerstvo namlete korenie. Niekedy ich posypeme aj cubricou. Nechame marinovat aspon pol hodiny, nic sa nestane ked aj par hodin.
  2. Do horucej rury si dame zohriat taniere. Na rozpalenej grilovacej panvici kotlety grilujeme asi 3 minuty z kazdej strany. Kym si vytiahneme teple taniere, Poskladame ich na seba, aby zostali teple.
  3. Naservirujeme ich na teple taniere. Vyborne sa k nim hodia pecene zemiaky s rozmarinom, ale aj rozna zelenina.
  4. Alebo sa moze pouzit namiesto rozmarinu tymian.