Grilované bravčové rezne Blúznenie

nonna - fotkanonna, 7. mája 2012

Nie som "mäsová", len malú časť stravy tvorí táto potravina v mojom jedálničku, až na ryby, vodné živočíchy a divinu som ochotná si dať Zobraziť celý popisNie som "mäsová", len malú časť stravy tvorí táto potravina v mojom jedálničku, až na ryby, vodné živočíchy a divinu som ochotná si dať vždy, ale raz za dlhý čas použijem aj nejaké "klasické" mäso a vytvorím z neho čosi. Jabĺčka tu použité vytvoria sviežu chuť a celé jedlo "zošťavnia".

2
porcie
12 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks hrubšie
8 ks plátky
2 ks stredne veľké
2 ks stredne veľké
6 ks kyslé plátky
2 ks veľké strúčiky
2 ks veľké stonky
8 ks
3 ČL
2 ČL
1 KL
1/3 KL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si rozdelíme na dve rovnaké množstvá.

  2. 2

    Do stredu alobalu položíme plátky masla, na ne cibuľu pokrájanú na kolieska, posolíme ju a posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.

  3. 3

    Mäso trošku naklepeme a opatrne posolíme. Okoreníme kardamonom, korením Ražnenie, polejeme sójovou omáčkou, rastlinným olejom a porozotierame. Všetko urobíme z oboch strán a položíme rezne na cibuľu.

  4. 4

    Cesnak posekáme na malé kúsky a posypeme ním mäso.

  5. 5

    Ďalšou vrstvou sú zemiaky dobre umyté, neošúpané a pokrájané na malé kocky. Mierne ich osolíme.

  6. 6

    Uložíme na ne plátky jablka a zasypeme cibuľovou vňaťou posekanou na kúsky cca 1cm dlhé.

  7. 7

    Alobal uzavrieme do balíčka a takto upravené rezne necháme marinovať v chladničke jeden až dva dni.

  8. 8

    Grilujeme na tlejúcich uhlíkoch asi dve a pol hodiny.

Diskusia k receptu

broninka
waw, to znie úžasne, zaujímavé, škoda, že nie je foto...
ocek
za dve a pol hodiny zomriem od hladu,ale môže to byť dobré.
nonna
@bronika - dík za odozvu. Je to recepis spred rokov, kedy som ešte nemala možnosť digifoto. Dobré to fakt je, ale vzhľadom na to, čo som už napísala, že nie som "mäsová", tak opáčko nebude. @ocek - fajn som sa rozosmiala, vďaka za TO, humor je korením úplne VŠETKÉHO, teda aj kulinárstva. No treba začať s grilovaním včas a navyše sa aspoň zvýši žiadostivosť.....Obom ešte raz DÍK, vážim si Vášho ocenenia!!!!! :D
mracik9
konečne niekde kardamon,mám ho až z Austrálie,ale neviem ho veľmi používať,ale toto určite skúsim a taky diviačik,to bude mňamka
nonna
@mracik9 , vďaka za povšimnutie si môjho recepisu. Kardamon je veru príjemnoosviežujúce korenie, akoby jemno citrónové, a preto nemá čo pokaziť. Nie je dôvod báť sa použiť ho, ja som ho "švihla" do viacerých kulinárskych počinov. Osvedčil sa. Tvorivý kulinársky víkend želám!!!
mracik9
Ďakujem za povzbudenie,určite to dám do nejakej mäsovej dobroty. A ten víkend bude tvorivý,iba k bude dáždivý,ináč sa budu opekať dobroty v lese,prajem pekný víkend aj vám.
nonna
Pozdravenia z NR do PR! Určite bude tento víkend počasie na "brdo", tak môžte plne kreovať nejaké pečené slané dobrôtky.....ten Váš grahamový chlebík vonia až sem, na západ. A veru, ak náhodou bude počasíčko OK, tak je správne vybehnúť do prírody, nabrať jej silnej, zdravej "enerdží" a nadýchať sa jarnovonného vzduchu. Budem sa tešiť, až sa tu od Vás niečo objaví.
jerica
@nonna Páči sa mi , dobrý recept hlavne pre dvoch. Myslím si , aj kuracie stehná a krídielka by neboli od veci. Určite vyskúšam,všetky suroviny sú chuťou priam stvorené k dobrej príprave mäska ku grilovačke. Ulkadám do pripomienok !! rastlinný Olej používam k vareniu , olivový na šaláty:-)))
nonna
@jerica , vďaka, veľmi potešilo ocenenie. Ono si myslím akýkoľvek druh mäsa by sa týmto spôsobom pripravený nepokazil a hlavne, ako aj horevyššie spomenula mracik9, nejaká tá divinka. Ja som práve mala kúsok toho bravčového.....Pohodový a tvorivým kulinárstvom naplnený zvyšok víkendu!!!!!
mracik9
nonna,ďakujem za pekný pozdrav,pozdravujem Nitru,mám k nej veľmi blízko,akurát sa rozmrazilo mäsko,tak idem na to,ak sa zadarí a počasie na zajtra ako tak vyjde,pôjdeme grilovať,ak nie tak potom to strčím do trúby a bude,krásny víkend prajem.
ocek
v piatok sme robili gulášik a v sobotu sme stihli ugrilovať nejaké mesko a šampiony.
nonna
@mracik9-tak čo, bola si robiť "grilung" v prírode? A blízko ku NR, ako? Veľmi ma to teší. Ja mám v PR spolužiačku, dobrú kamošku z VŠ, len už nie sme v kontakte. @ocek-a ako si to griloval? Chcela som si prešmejdiť Tvoje recepisy, ale "šak ništ" tu nevyhadzuješ!!!! Je to tajné, či sa Ti nechce? Obom želám príjemnooddychovo prežité posledné hodiny víkendu, najlepšie pri nejakom dobrom vínečku....
mracik9
nonna,včera som nemala naložené mäsko a dnes pozri,zima ako v psinci,kto by išiel grilovať,a NR mám tetušku,dlhšie o nej nič neviem,ale dúfam že je v poriadku,no a to vínečko na večer,mi tu nemáme vinice ako vy,tak len z obchodu a to nie je ono,pekný večer
nonna
AHOJ, DíK ZA ODPOVEĎ, AK CHCEŠ, MOHLA BY SOM SA PO TEJ EBATVOJEJ TETE POZRIEŤ, AK JE NIEKDE V CENTRE. TO VÍNO JE NA DLHO, ALE TR
nonna
@mracik9-znova , štve ma už tá elektronika, trobí blbosti a to, čo nemá....po tej Tvojej tete pozrieť, ak je niekde v centre. Ti víno je na dlho, ale treba poznať značky, pivnice a určite sa kvalitné nájdu. Naopak, domáca výroba bez dostatočnej kontroly a podmienok vypáli diletantsky. Želám Ti úspešný a pokojný celý týždeň!!!
modrykamen
Jasné, marinovať v alobale. a potom grilovať. Vtedy to bude to pravé orechové. Že ma to už dávno nenapadlo. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia