Grilovaná zelenina

matus113 - fotkamatus113, 27. novembra 2009
Grilovaná zelenina
Foto: Matus113

Ugrilovaná zeleninka je vhodná ako príloha k mnohým jedlám.

4-5
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na kolieska. Posolíme ho. Chvíľku počkáme, kým pustí vodu, ktorú z neho po 20 - 30 min. vymačkáme. Potom ho presmažíme na olivovom oleji.

  2. 2

    Zemiaky pokrájané na kolieska dáme na 5 min. variť. Ostatnú zeleninu medzitým pokrájame na kúsky.

  3. 3

    Na plech dáme všetku zeleninu (zemiaky na spodok) okrem rajčín. Polejeme olivovým olejom. Posypeme korením na grilovanie. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 min. a zapneme funkciu grilu. Asi 10 minút pred koncom pridáme rajčiny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia