Grilovaná roštenka (Entrecote)

Autor receptu: frezia

Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by ste mali určite venovať pozornosť kvalite použitého mäsa. Co asi urobit s nádherným kúskom roštenky? Prosim,vyskusajte!

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokvapkame olivovym olejom,okorenime,pridame cerstve bylinky a nechame marinovat. Nie je ziadny urceny cas,jednoducho si medzitym pripravyme prilohu.
  2. Rozpalime grilovaciu panvicu,(musi byt poriadne horuca,aby sa nam mäso uzatvorilo a nevytiekla stava) a hodime na nu mäso. Na panvicu nepouzivame ziaden olej! Mäso bolo pokvapkane olejom,to staci. Grilujeme z kazdej strany asi 4-5 minut. Mäso bolo asi 3 cm hrube,robili sme ho medium.
  3. Ako priloha sa hodi miesany salat.
  4. Na tanieri ozdobime mäso este cerstvymi bylinkami a citronom.