Grilovaná roštenka (Entrecote)
Autor receptu: frezia
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy
mäsa. V tomto prípade, by ste mali určite venovať pozornosť kvalite použitého mäsa.
Co asi urobit s nádherným kúskom roštenky? Prosim,vyskusajte!
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokvapkame olivovym olejom,okorenime,pridame cerstve bylinky a nechame marinovat. Nie je ziadny urceny cas,jednoducho si medzitym pripravyme prilohu.
- Rozpalime grilovaciu panvicu,(musi byt poriadne horuca,aby sa nam mäso uzatvorilo a nevytiekla stava) a hodime na nu mäso. Na panvicu nepouzivame ziaden olej! Mäso bolo pokvapkane olejom,to staci. Grilujeme z kazdej strany asi 4-5 minut. Mäso bolo asi 3 cm hrube,robili sme ho medium.
- Ako priloha sa hodi miesany salat.
- Na tanieri ozdobime mäso este cerstvymi bylinkami a citronom.