Grilovaná pražma zlatá fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 5. októbra 2015
Grilovaná pražma zlatá (fotorecept)
Foto: babkamt

Rozhodli sme sa, že v nedeľu budeme grilovať. Ja som obstarala rybu, syn ešte prikúpil kuracie krídelká. Mäso ugriluje syn a ja uvarím len polievku. Zobraziť celý popisRozhodli sme sa, že v nedeľu budeme grilovať. Ja som obstarala rybu, syn ešte prikúpil kuracie krídelká. Mäso ugriluje syn a ja uvarím len polievku. Upiekla som aj oškvarkové pagáče. Všetci sme sa tešili na pražmu, je to chutná ryba. Nakoniec nič nedopadlo tak, aby sme si to naplánovali.

Suroviny

4 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    Kúpila som 4 kusy čerstvej pražmy zlatej.

    Grilovaná pražma zlatá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyla a osušila som ju. Kožu som trochu narezala do kríža. Natrela som ju olejom.Tentokrát som ryby len osolila, aby bola cítiť chuť rybacieho mäsa.

    Grilovaná pražma zlatá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naložila som kilogram kuracích krídel. Do 50 ml oleja som dala rôzne korenia. Zamiešala som a do ochutenej marinády som vložila krídelká. Dobre som ich premiešala, uložila zakryté do chladničky. Grilovať sa budú až večer.

    Grilovaná pražma zlatá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z polovičky sliepky som uvarila slepačiu polievku. Uvarené mäso sa mi ponúkla Terezka obrať:-) Viete si predstaviť, koľko z neho zostalo:-) Dala si polievku a ochutnala pagáče. Hoci má ryby rada, grilovanú rybu už nechcela. K obedu sme si nakoniec ugrilovali len dve ryby. Tie sme si navzájom núkali. Všetkým stačila polievka. Kým sa urobila ryba, napchali sme sa čerstvými voňavými oškvarkovými pagáčikmi.

    Grilovaná pražma zlatá (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na večeru sme si ugrilovali krídelká.

    Grilovaná pražma zlatá (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    To už aj vnučka vyhladla:-)

    Grilovaná pražma zlatá (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pohľad do záhrady.

    Grilovaná pražma zlatá (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Čo by dali ľudia, ktorí trpia hladom za kúsok z týchto hodov :-(. @babkamt , nič v zlom, len ma to ako prvé napadlo.
Inak, ja by som si vybrala z tej ponuky jednoznačne tú rybku :-).
1x elef
kukulienka71
Tie ryby na úvodnej fotke vyzerajú skvele. Tiež sme už pochodili tak, že keď sa robilo viac chodov, na ryby nik nemal chuť. Tak som sa poučila a keď ryby, tak len samé:-)
alexdidi
Krásne rybky si pripravila. Pražmu mám tiež rada a rovnaké skúsenosti z grilovačiek: 1-2 chody stačia.
mesiar50
Keď dovolíš,ja by som si vybral rybky.
Vyzerajú skvelo a chutne.
alena45
ked idem na dlhšie na chalupu, väčšinou si kúpim dve takéto pražmy, mám na ne šťastie v Lidli, a to býva prvé jedlo, ktoré si tam doprajem. Ryby milujem na hocijaký spôsob, tieto vyzerajú na zjedenie.
babkamt
@ dr , @ kukulienka71 , @ frezia68 ,@ patrovešckypitrs , @ alexdidi, @ izabella929, @ masiar50, @ kecemis, @ alena45 ďakujem za pristavenie. Táto ryba je naozaj skvelá.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
U nás nie je dostať čerstvé ryby, iba v Lídli, vždy na ne pozerám, ale ešte som sa neodvážila ich kúpiť lebo neviem čo to je za ryby, pochádzajú totiž z poľského chovu a ja poľským výrobkom neverím, vyhýbam sa im. Máte s nimi dobré skúsenosti ?
alena45
@dr , kupujem len v Lidli a len vo štvrtok, kedy ich dostávajú. Zatiaľ boli vždy v poriadku.
radost
aksamietnice..smradľavky..garafie..afrikány..ešte aj mne kvitnú..až mrazy im ukončia život..vďačné kvety..semená si si už vzala..??ja áno..
mám ich rada na záhradke..vysádzam ich ako "lemovačky" na okraje kvetinových záhonov..kvitnú celé leto..
si šikovná..láskavá babka..
radox1
tiez ich kupujem v lidli a su ok.len ja som ich este musel zbavit supin,neviek ako to bolo v tomto pripade.ja ryby pred grilovanim -pecenim nenarezavam,aby mi cez kozu nevytekala stava.
pivonka
Vôbec nemôžem jednoznačne povedať, ako @dr , čo by som si vybrala prvé. Zato si viem živo predstaviť, ako to tam voňalo. Keď je všetko také dobré, voňavé, prvé sa je to, čo je hotové prvé. Človek neodolá. Vďaka za tip na rybky, spravila si ich krásne, dám sa namotať.
aroooo
no u mňa by to vyhrali tiež ryby, tie mám veľmi rada, ale určite by som aspoň trošičku ochutnala aj z ostatného, polievku nemusím, 5*
marianne
hmm, dala by som si povedat, nevymenila by som takuto rybku za ine maso na grilovacke..
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ďakujem za radu od vás, skúsim aj ja tie ryby z Lídla.
babkamt
@dr čerstvé ryby sa dajú kúpiť na viacerých miestach. Drží ich Metro ,má široký výber rýb, Tesco, Lídl.@alena45 tieto boli kúpené v Lídli. @radost semená som už usušila:-) Robím to ako, skoro ako cez kopirák:-) Správa o chove prepeličiek. Včera sme našli pozabíjané prepeličky. Prežila to len jedna, no je akási divná. Neviem, či dlho vydrží. Manžel vraví, že asi lasica sa podhrabala pod pletivo na klietke. Zabila 9 kusov. @radox1 napriek tomu, že som rybu narezala, bola šťavnatá. @pivonka spravila som slepačiu slížikovú polievku. Však je nedeľa:-) Ak zjeme ryby na obed, čo dám rodine na večeru? Taká bola moja úvaha. Terezka stále vyhlasuje, že je mäsožravec - zjedla polievku s kopou mäsa, pagáče, potom už ryba zostala v hanbe. Kým syn griloval rybu, boli hotové pagáče a tým nikto neodolal:-) @aroooo mne sa obed neráta, ak nie je polievka.Takže ty máš v tom jasno. Z ponuky si vyberáš ako hlavný chod rybu. @marianne táto ryba je chutná. Vybrala by si si dobre.