Bravčová panenka
Grilovaná plnená panenka
Autor receptu: adelele
Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.
2 porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme panenku, umyjeme, odblaníme a nožom do kríža vyrežeme otvor, ktorý si s pomocou varechy po celej dĺžke zväžšíme. Do otvoru natlačíme datle plnené Nivou zabalené v anglickej slaninke na striedačku so sušenými slivkami. Po naplnení konce uzatvoríme špáradlami. Panenku zabalíme do rozmarínu a stiahneme nitkou.
Pripravíme si jarnú cibuľku a cesnak.
- Voala :)
- Pripravíme si jarnú cibuľku a cesnak. Do grilu vložíme paella panvicu alebo liatinový kotlík, trochu pomastíme a pri teplote cca 180 °C panenku na panvici orestujeme z každej strany, osolíme, okoreníme a pridáme cibuľku s cesnakom. Chvíľku ešte restujeme so zeleninou, podlejeme vývarom a prikryjeme alobalom. Dusíme cca 30 minút pri teplote 140 °C.
- Odkryjeme alobal a ešte chvíľku zapečieme. No pozor na vysušenie.