Bravčová panenka

Grilovaná plnená panenka

Autor receptu: adelele

Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.

2
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Postup

  1. Najskôr si pripravíme panenku, umyjeme, odblaníme a nožom do kríža vyrežeme otvor, ktorý si s pomocou varechy po celej dĺžke zväžšíme. Do otvoru natlačíme datle plnené Nivou zabalené v anglickej slaninke na striedačku so sušenými slivkami. Po naplnení konce uzatvoríme špáradlami. Panenku zabalíme do rozmarínu a stiahneme nitkou. Pripravíme si jarnú cibuľku a cesnak.
  2. Voala :)
  3. Pripravíme si jarnú cibuľku a cesnak. Do grilu vložíme paella panvicu alebo liatinový kotlík, trochu pomastíme a pri teplote cca 180 °C panenku na panvici orestujeme z každej strany, osolíme, okoreníme a pridáme cibuľku s cesnakom. Chvíľku ešte restujeme so zeleninou, podlejeme vývarom a prikryjeme alobalom. Dusíme cca 30 minút pri teplote 140 °C.
  4. Odkryjeme alobal a ešte chvíľku zapečieme. No pozor na vysušenie.