Grilovaná panenka s rozmarínovými zemiakmi.. a ešte inými dobrotami.
Autor receptu: biba1
Tak sme včera robili mega grilovačku ... bola grilovaná paneka, rozmarínové nové zemiačiky, dubáková omáčka, rucolový šalát a špargľa zapekaná so slaninkou. Dávam ako nápad, keďže letná grilovacia sezóna bude o chvíľu v plnom prúde:-)
Postup
- Najlepšie je namarinovať si panenky (alebo akékoľvek mäso podľa chuti) aspoň deň vopred. My zvykneme používať olivový olej, čerstvé bylinky, cesnak, korenie, poprípade dobré vínko. Uložíme do chladu.
- V deň grilovania ich z chladničky vyberieme aspoň 2 hodiny vopred. Medzitým si pripravíme zemiaky. Dobre ich umyjeme, uložíme na pekáč, polejeme trochou olivového oleja, posolíme, pokoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou, posekaným rozmarínom, prípadne inými bylinkami, ak máme a dáme do rúry piecť pri 190 °C pokiaľ nezmäknú. Necháme odokryté, nech sú pekne chrumkavé.
- Špargľu zbavíme drevnatých koncov, krátko povaríme v osolenej vode. Necháme trochu vychladnúť a zabalíme po 4-5 kusom do plátkov slaninky. Poukladáme na pekáč, alebo do zapekacej misy a upečieme v rúre tak, aby slaninka bola pekne chrumkavá.
- Ak máte teplovzdušnú rúru ako ja, tak špargľu pridajte cca po pol hodinke k zemiakom a dopečú sa pekne spolu.
Občas to vyzerá, že je tam riadna tlačenica, ale dá sa to zvládnuť:-)
Medzitým na grile upravíme panenky.
- Ja som včera doplnila dubákovou smotanovou omáčkou a šalátom z čerstvej rukoly, parmezánu a paradajok, ale skutočne záleží od nápadu, chute a prístupných surovín, či budete ešte niečo dorábať.