Grilovaná krkovička s chuťou stredomoria (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Voňavé grilovanie
5 porcií |
50 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Urobila som marinádu bez soli a naložila pokrájané mäso deň vopred. Hodinu pred grilovaním som ho vybrala z chladničky, aby si trochu na mňa zvyklo
- Urobila som tzatziky: uhorku som postrúhala, nasolila a za chvíľu som z nej vymačkala vodu, dala som ju do misky s jogurtom a ostatnými surovinami a pomiešala. Niekde v Grécku dávajú kôpor, niekde nie, ja ho nedávam, nemám ho rada.
- Mäso som osolila a začala napichovať na ihly, tieto dvojité ihly sú super, lebo keď otočíte ihlu, otočí sa aj mäso, nie iba ihla v ňom :-)
- Z terasy som mala aj dozor :-)
- Napichané som podala blížnemu svojmu, na gril sme dali aj 3 pečiarky, čo mi zostali od včera a jednu malú bedľu, čo sme našli na lúke
- Kým sa grilovalo, urobila som šalát
- Masánko hotové, môžeme debužírovať
- Ruže nemám, ale mám fuksie
- a mega levanduľu, ak by to niekoho zaujímalo :-)
|