Grilovaná klobása s cibuľovou marmeládou, jalapeños salsou a batátovo-kvakovým pyré

mecom - fotkamecom, 16. júla 2015
Grilovaná klobása s cibuľovou marmeládou, jalapeños salsou a batátovo-kvakovým pyré
Foto: mecom

Komerčný recept šéfkuchára Filipa Ondrušeka

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

8 ks
2 ks
400 g
200 g
150 g
100 ml
200 g
štipka




Postup

  1. 1

    <b>Cibuľová marmeláda: </b> <br /> Na panvicu si dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu. Necháme jemne zhnednúť, pridáme cukor, necháme skaramelizovať, pridáme soľ, mletú škoricu, trošku vody a zredukujeme.

  2. 2

    <b>Batátovo-kvakové pyré: </b> <br /> Očistené batáty a kvaky uvaríme v osolenej vode. Rozmixujeme, pridáme maslo, smotanu, soľ a korenie.

  3. 3

    <b>Jalapeños salsa: </b> <br /> Jalapeños papričky očistíme od semiačok, dáme do mixéra, pridáme olej, čerstvý koriander, soľ, korenie. Zmes zmixujeme na jemnú salsu.

  4. 4

    Gril si predhrejeme na strednú teplotu, párky grilujeme 7 minút z obidvoch strán, zvýšime teplotu a necháme dopiecť. <br /> Servírujeme spolu s pripravenou marmeládou, pyré a dochutíme jalapeños salsou.

Diskusia k receptu

pavelnemecko
Tak teda priznám sa.Polovicu tých ingrediencií ani nepoznám.Ja pochádzam zo Slovenska.Len nerozumiem jednému-prečo názvy po Anglicky?Mne to vôbec nechýba a myslím si že aj ostatným varecháčom.Možno noblesa,alebo...Nerozumiem.Ja nie som žiaden šéfkuchár.Pardón.Isto to variť nebudem.
vybusna
Ingrediencie poznam vsetky a vsetky pohodlne kupim aj na Slovensku.
Btw...podla mojho nazoru...na obrazku nie su papricky jalapenos.


evanaaa
Jedine kvaku a koriander som ešte nevidela, ostatné je v pohode, ale aj tak to nebudem robiť, možno tak ochutnať.......
vybusna
@evanaaa kvaku som tento tyzden videla v kauflande....aj ked nie som si celkom ista , ze to co predavaju ako kvaka, nie je okruhlica, koriander dostat kupit hocikde.....v kaufe, v bille, v terne...je pravda, ze nepatri medzi bezne bylinky, ale ked som potrebovala, tak som ho vzdy zohnala
methi
Neviem preco ked niekto nieco nepozna urobi snoba z toho druheho. Ak nepoznate, mozno pomoze google a nieco nove sa naucite. Tiez pochadzam zo Slovenska a nespozorovala som nijaku ujmu na zdravi na sebe, ked si vyhladam nove informacie o pre mna neznamej surovine. Skuste to, uvidite, ze to nie je nic strasne @pavelnemecko A aj priucit sa cudziemu jazyku nie je na skodu.
babav
Dobry recept na marmeladu( 1)pyre (2)a salsu(3 ).Mozno ich vyuzit aj
v inych receptoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia