Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom fotorecept

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 1. decembra 2010
Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
1 ks, väčšie
4 ks
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Husaciu pečienku si opláchneme pod studenou vodou, aby sme ju zbavili krvi, potom z nej odrežeme dvojcentimetrové plátky.

  2. 2

    Vložíme ich na rozpálenú panvicu a opekáme dve minúty z každej strany.

  3. 3

    Pri opekaní pečene do panvice pridáme plátky jabĺk, aby sa tiež opiekli. Po opečení uložíme na toast a podávame.

Diskusia k receptu

agath
to musí byť ňamika!!!!! super recept, jednoduchý a chutný, len tú pečienku zohnať!
tatranka
Tak jabĺčka s pečeňou je dobrá kombinácia.Recept je určite rýchly,chutný.No a na tanieri je ukážkový,hodný kuchárskej knihy.
veronka8
No práda ......pridávam sa k tatranke je to ako z reklamy....
jarunka
To by som si dala husaciu pecienku. Moja babicka zvykla vzdy pred Vianocami vykrmit husi, potom sme mali aj krasnu pecinku. V restauracii som jedla pecienku s hruskou. Tobolo tiez velmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia