Grilovaná cuketa s paradajkami (fotorecept)

Grilovaná  cuketa s paradajkami (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 1. júna 2010 15:41Ďalšie jeho recepty

...obľúbená letná príloha k mäsu, alebo aj hlavné jedlo...

Suroviny

2-3
porcie
20
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mladú cuketu si nakrájame na polcentimetrové kolieska, cibuľu na tenké plátky, paradajky na malé kocky a cesnak na drobno...
Grilovaná  cuketa s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1

2

...z olivového oleja, citrónovej, alebo limetkovej šťavy, cesnaku a korenia si spravíme zálievku. Nakrájanú cibuľu prelejeme vriacou vodou a hneď schladíme, stratí ostrú chuť, ale ostane chrumkavá a výborná. Nakrájanú cuketu grilujeme z obidvoch strán...
Grilovaná  cuketa s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2

3

...všetko spolu zmiešame, dochutíme soľou a čerstvou bazalkou. Ako príloha je výborné ... napríklad pečené kuracie stehno, ale chutí aj bez neho...dobrú chuť
Grilovaná  cuketa s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 1. júna 2010 o 19:58
    Dobrý recept na využitie cukiny, teraz ju často dostať, aj v Lidli mali peknú mladú. Ukladám do KK.


  • alexdidi, 1. júna 2010 o 20:03
    cukety robím často...tá tvoja vyzerá dobre...vyskúšam hneď zajtra...


  • enerrgizer, 1. júna 2010 o 20:12
    @tinca ...a je to vhodné aj na tvoju grilovačku...paradajky nahradíš paprikou -žltá, zelená a červená, tiež ich ugriluješ....doma všetko pripravíš do alobalu a na grile len prihreješ. Mäso a klobásy by som asi nenosil, určite toho budú mať dosť pripraveného a napácovaného. Toto ľahké, zeleninové jedlo grilovačku príjemne osvieži...


  • tinca, 2. júna 2010 o 08:53
    @enerrgizer díky za námet.


  • lucylee, 4. júna 2010 o 15:06
    výborný receptík, ukladám


  • orchidea, 6. júna 2010 o 13:36
    super príloha k akémukoľvek grilovanému mäsku, robím podobné niečo ako tvoj recept takže viem že je to veľmi dobré, samozrejme dá sa jesť aj bez toho mäska....


  • tizian1cat, 10. decembra 2010 o 11:40
    Díky za námet, zajtra skúsim na obed, vonia to aj cez monitor....


  • tornadolue, 3. mája 2011 o 16:33
    Veľmi sa mi páčia tipy, ktoré dávaš, ako napr. ten trik s cibuľou. Už sa teším na leto, grilovaná zelenina bude často.


  • enerrgizer, 3. mája 2011 o 20:18
    ďakujem, už sa teším na leto :-)


  • hanach, 7. augusta 2012 o 13:15
    dobrý nápad ukladám. Ďakujem


  • lanoire, 14. júna 2013 o 19:18
    Prave som dojedla, vynikajuce, este som si to posypala parmezanom, mnam :))


  • enerrgizer, 14. júna 2013 o 21:58
    ...som rád, že chutilo :)


  • bibina34, 5. júla 2014 o 14:01
    dnes odskúšané. Ďakujem za recept. Chutilo vynikajúco... :)


  • enerrgizer, 6. júla 2014 o 10:02
    ďakujem...dobrú chuť :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist