Grilovaná cuketa s paradajkami (fotorecept)

Grilovaná  cuketa s paradajkami (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 1. júna 2010 15:41Ďalšie jeho recepty

...obľúbená letná príloha k mäsu, alebo aj hlavné jedlo...

Suroviny

2-3
porcie
20
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mladú cuketu si nakrájame na polcentimetrové kolieska, cibuľu na tenké plátky, paradajky na malé kocky a cesnak na drobno...
Grilovaná  cuketa s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1

2

...z olivového oleja, citrónovej, alebo limetkovej šťavy, cesnaku a korenia si spravíme zálievku. Nakrájanú cibuľu prelejeme vriacou vodou a hneď schladíme, stratí ostrú chuť, ale ostane chrumkavá a výborná. Nakrájanú cuketu grilujeme z obidvoch strán...
Grilovaná  cuketa s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2

3

...všetko spolu zmiešame, dochutíme soľou a čerstvou bazalkou. Ako príloha je výborné ... napríklad pečené kuracie stehno, ale chutí aj bez neho...dobrú chuť
Grilovaná  cuketa s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 1. júna 2010 o 19:58
    Dobrý recept na využitie cukiny, teraz ju často dostať, aj v Lidli mali peknú mladú. Ukladám do KK.


  • alexdidi, 1. júna 2010 o 20:03
    cukety robím často...tá tvoja vyzerá dobre...vyskúšam hneď zajtra...


  • enerrgizer, 1. júna 2010 o 20:12
    @tinca ...a je to vhodné aj na tvoju grilovačku...paradajky nahradíš paprikou -žltá, zelená a červená, tiež ich ugriluješ....doma všetko pripravíš do alobalu a na grile len prihreješ. Mäso a klobásy by som asi nenosil, určite toho budú mať dosť pripraveného a napácovaného. Toto ľahké, zeleninové jedlo grilovačku príjemne osvieži...


  • tinca, 2. júna 2010 o 08:53
    @enerrgizer díky za námet.


  • lucylee, 4. júna 2010 o 15:06
    výborný receptík, ukladám


  • orchidea, 6. júna 2010 o 13:36
    super príloha k akémukoľvek grilovanému mäsku, robím podobné niečo ako tvoj recept takže viem že je to veľmi dobré, samozrejme dá sa jesť aj bez toho mäska....


  • tizian1cat, 10. decembra 2010 o 11:40
    Díky za námet, zajtra skúsim na obed, vonia to aj cez monitor....


  • tornadolue, 3. mája 2011 o 16:33
    Veľmi sa mi páčia tipy, ktoré dávaš, ako napr. ten trik s cibuľou. Už sa teším na leto, grilovaná zelenina bude často.


  • enerrgizer, 3. mája 2011 o 20:18
    ďakujem, už sa teším na leto :-)


  • hanach, 7. augusta 2012 o 13:15
    dobrý nápad ukladám. Ďakujem


  • lanoire, 14. júna 2013 o 19:18
    Prave som dojedla, vynikajuce, este som si to posypala parmezanom, mnam :))


  • enerrgizer, 14. júna 2013 o 21:58
    ...som rád, že chutilo :)


  • bibina34, 5. júla 2014 o 14:01
    dnes odskúšané. Ďakujem za recept. Chutilo vynikajúco... :)


  • enerrgizer, 6. júla 2014 o 10:02
    ďakujem...dobrú chuť :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist