Grilovaná cuketa
Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 6. augusta 2017
Grilovaná cuketa (fotorecept)
Foto: mitzy

Výborný letný recept :)

2-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
2 struky
Korenie:




Postup

  1. 1

    Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na cca 5 mm kolieska, ktoré prekrojíme na polovicu. Osolíme ju a necháme vypotiť. Pripravíme si olej v dostatočne širokej miske, kde budeme cuketu chvíľu marinovať zmiešaním oleja, pretlačených strukov cesnaku, korenia so štipkou soli.

    Grilovaná cuketa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rúru predhrejeme na 250 stupňov. Nastavíme grilovanie, poprípade grilovanie s horúcim vzduchom. Cuketu poukladáme na plech a grilujeme z jednej strany na strednej priečke rúry. Potom vyberieme plech, cuketu otočíme a grilujeme rovnako. (Ja som grilovala každú stranu cca 10 - 15 minút.)

    Grilovaná cuketa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cuketu podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou, šalátom s octovou zálievkou a jogurtovým dresingom s cesnakom, čiernym korením, soľou a nastrúhanou uhorkou.

    Grilovaná cuketa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť :)

    Grilovaná cuketa (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Cuketa je vděčná letní dobrota. Dala bych si tvoji grilovanou - komplet. Já dnes měla cuketové placičky bez přílohy, jen s maličkými rajčátky.
mirop
pozeram... tu ubohu cuketu si umucila k smrti... :(
popoluska340
Mila Mitzy urobila si mi chut na grilovanu cuketu.Ja som spravila grilovany patizon so salatikom kapustovym,a prihodila som tam aj sampiony,nech sa ugriluju.mnam bolo to dobre,take letne jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia