Grilovaná cuketa.

jarbra - bez fotkyjarbra, 15. júla 2012

Ako prílohy ku grilovačke sú vhodné :cukety,baklažán,šampiňóny,zemiaky,cibule,papriky atď.Zeleninu napichujeme na drevené a kovové špajdle.Drevené treba pred grilovaním namočiť na 50 minút do studenej Zobraziť celý popisAko prílohy ku grilovačke sú vhodné :cukety,baklažán,šampiňóny,zemiaky,cibule,papriky atď.Zeleninu napichujeme na drevené a kovové špajdle.Drevené treba pred grilovaním namočiť na 50 minút do studenej vody ,aby počas grilovačky nezhoreli.

Suroviny

10-12 ks
5 - 6 ks strúčikov
5 lyžice
2 lyžičky
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Očistenu cuketu nakrájame pozdĺžne na hrubšie plátky.Pretlačený cesnak vymiešame s olivovým olejom,pridáme provensálské korenie a soľ.

  2. 2

    Cukety dáme na 2 až 3hodiny odležať v marináde.

  3. 3

    Vyberieme ich z marinády a grilujeme ,približné 8 minút za stáleho obracania.

Diskusia k receptu

sovka62
S cuketou (a ani inými tekvicami) nie som veľká kamarátka, ale keď ju grilovala dcére, nakrájanú na plátky po dĺžke, naloženú v marináde z oleja a korenia na grilovanie zeleniny, bola dobrá a naozaj mi chutila. Tak na budúce skúsime aj provensálskymi bylinkami.
nika60
Ja mám zasa cuketu veľmi rada a naučila som na ňu aj manžela takže pokiaľ je opekáme často Príma recept...
racik
Výborný recept, použil som sovkyno odporučanie, korenie na grilovanie zeleniny. Griloval som na plynáku na grilovacej panvici 12 minút, ako príloha paradajkovo cibuľový šalát bez dochucovania. Zaraďujem k receptom zdravého životného štýlu. Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia