Grilovaná cuketa.

jarbraJarbra, recept pridal: 15. júla 2012 8:48Ďalšie jeho recepty

Ako prílohy ku grilovačke sú vhodné :cukety,baklažán,šampiňóny,zemiaky,cibule,papriky atď.Zeleninu napichujeme na drevené a kovové špajdle.Drevené treba pred grilovaním namočiť na 50 minút do studenej vody ,aby počas grilovačky nezhoreli.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Očistenu cuketu nakrájame pozdĺžne na hrubšie plátky.Pretlačený cesnak vymiešame s olivovým olejom,pridáme provensálské korenie a soľ.

Cukety dáme na 2 až 3hodiny odležať v marináde.

Vyberieme ich z marinády a grilujeme ,približné 8 minút za stáleho obracania.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

2 komentáre k receptu
  • sovka62, 15. júla 2012 o 10:59
    S cuketou (a ani inými tekvicami) nie som veľká kamarátka, ale keď ju grilovala dcére, nakrájanú na plátky po dĺžke, naloženú v marináde z oleja a korenia na grilovanie zeleniny, bola dobrá a naozaj mi chutila. Tak na budúce skúsime aj provensálskymi bylinkami.


  • nika60, 15. júla 2012 o 22:32
    Ja mám zasa cuketu veľmi rada a naučila som na ňu aj manžela takže pokiaľ je opekáme často Príma recept...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist