Grilovaná cuketa.

jarbraJarbra, recept pridal: 15. júla 2012 8:48Ďalšie jeho recepty

Ako prílohy ku grilovačke sú vhodné :cukety,baklažán,šampiňóny,zemiaky,cibule,papriky atď.Zeleninu napichujeme na drevené a kovové špajdle.Drevené treba pred grilovaním namočiť na 50 minút do studenej vody ,aby počas grilovačky nezhoreli.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Očistenu cuketu nakrájame pozdĺžne na hrubšie plátky.Pretlačený cesnak vymiešame s olivovým olejom,pridáme provensálské korenie a soľ.

2

Cukety dáme na 2 až 3hodiny odležať v marináde.

3

Vyberieme ich z marinády a grilujeme ,približné 8 minút za stáleho obracania.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sovka62, 15. júla 2012 o 10:59
    S cuketou (a ani inými tekvicami) nie som veľká kamarátka, ale keď ju grilovala dcére, nakrájanú na plátky po dĺžke, naloženú v marináde z oleja a korenia na grilovanie zeleniny, bola dobrá a naozaj mi chutila. Tak na budúce skúsime aj provensálskymi bylinkami.


  • nika60, 15. júla 2012 o 22:32
    Ja mám zasa cuketu veľmi rada a naučila som na ňu aj manžela takže pokiaľ je opekáme často Príma recept...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist