Grilážové trubičky fotorecept

renama - fotkarenama, 28. septembra 2011
Grilážové trubičky (fotorecept)
Foto: renama

Po týchto trubičkách túžil môj ocko celé roky a mne ako milovanej dcére neostávalo nič iné, len zohnať recept a naučiť sa to. :)

25
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
1 KL
  ľubovoľná




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Ja mám konečne formičky, ale doposiaľ som používala varechy. Formičky si vymastíme olejom, alebo konce varešiek.

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upálime si karamel. Ja používam teflónovú panvicu, neprilepí sa tak veľmi na ňu.

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme jednu malú kávovú lyžičku Hery a pomleté orechy.

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravený griláž vylejeme na papier na pečienie, zakryjeme ďalším papierom, cez ktorý vaľkáme. Pozor! Vaľkáme ešte horúci, rýchlo to tvrdne a ak bude tvrdý, tak trubičky veľmi neurobíme ;) Pracujeme rýchlo, žiadna telka, žiadna káva.......................a ja ešte aj sama fotím................

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame si štvorce, nožík je potrebné stále si namáčať v oleji, aby sa nelepil naň griláž

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a šúľame trubičky.........................konečne došiel manžel, tak mám detail aj z toho :D

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rýchlo chladnú a tvrdnú, tak hneď môžeme stiahnuť z formičky (varechy) a plniť čokoládovou plnkou. Dobrú chuť

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ancicka
Tak to je fuška toto urobiť,ale výsledok je fantasticky.
jasama
Mňam. Určite vyskúšam. A fotky sa Ti krásne podarili aj popri práci.
alexdidi
Vydarili sa Ti krásne, ale nie je ten karamel pri jedení veľmi tvrdý a asi je to dosť sladké, že?
hubata
A nedá sa to robiť dajme tomu na 2-3 krát? Nech sa nemusím tak štvať pri šuľkaní trubičiek. Na jednej päťdesiatke som videla z takéhoto materiálu celý pivový súdok - bez piva !!!! Je to efektné, krásne, no si šikuľka! Ukladááám !
helca103
@Renama , veľmi si ma potešila že si zverejnila tento recept. Moja stará mama robievala často veľa vecí z griláži aj košíčky a dokonca aj tortu. Nikde však tieto recepty nemala zapísané ,ona ich robila z pamäti. Tieto tvoje trubičky sú naozaj krásne.
regi21
super uz sa tesim.............ze ich ochutnam...........cmuk
hubarka35
fantastické trubičky...a mna tu privádzate do šialenstva pri vašich receptíkoch,aké trubičky si použila,tie tensie?no ukladám si rcp..a určite urobím...
valeri
no tak toto si ukladám, moje deti ( už tridsiatnici) :-))) takéto sladkosti zbožňujú. Máš ich vzorové, ale asi je to fuška aby si to stihla, kým karamel nestvrdne.
renama
@ ancicka @ jasama ďakujem
@ alexdidi trubičky sú tvrdé a ak ich naplníš krémom, tak do druhého dňa zmäknú. Ja si aj týždeň dopredu narobím trubičky a až deň pred podávaním plním. No a k tej sladkosti.....áno sú sladké, ale keď mám na stole rôzne koláče a tieto trubičky tak trubičky zmiznú raz - dva :)
@ sonulienka @ bibia1 @ mariaklara ďakujem. No samozrejme že to páli keď sa to robí, ja som naraz urobila trikrát po sebe, potom už si pršteky mohli oddýchnuť ;)
@ hubata ja som našla recept, ktorý bol ešte z raz tak veľkej dávky, rozdelila som si, aby som stíhala. Je len na Tebe, či si to ešte zmenšíš.
@ helca103 ďakujem, som rada, že som pomohla
@ 3sandra3 ďakujem
@ regi21 no už sú zjedené, bola návšteva a poznáš to....raz-dva boli fuč. Ale urobím nové :)
@ hubarka35 áno, na griláž som použila tenučké formičky (dostala som na narodeniny od kmotry a teraz mali premiéru :)) Týmto ju aj pozdravujem)
@ marikasu ďakujem, ja presúvam s papierom na plech a tiež do rúry, ak nestihám, lebo konce rýchlo tvrdnú, no teraz som akosi nemusela :)
@ danculka ďakujem
chapona
si génius, milujem také trubičky, pokúsim sa ich vyrobiť podľa Tvojho receptu
jarkulienka
Ďakujem za krásne nafotený recept. Moja babina niekedy robievala košíčky, ale recept nezanechala. Vyskúšam.
orchidea
Tie teda musia byť výbornéééé. Pekne nafotené spracovanie celého postupu. Recept si uložím a raz hádam nájdem odvahu urobiť ich, len som chcela vedieť akým čokoládovým krémom ich ty plníš?
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
tak toto som skúšala už asi 3x a zapovedala som sa. Tie popálené prsty ani nehovorím. Ale, znovu som sa navnadila a skúsim. Ak sa mi nepodaria, všetky recepty na grilážové trubičky vymažem z KK
douglas
Spomínam si na svadbu svojho bratranca Františka. Ich svadobná torta mala tvar pleteného košíkus rúčkou z pásikov griláže a v ňom boli marcipánové ruže. Na svadobnom stole boli na podnosoch okrem iných koláčikov i malé jednoduché grilážové košíčky naplnené bielym krémom. S mamkou sme to všetko obdivovali, júj, aké to bolo pekné! Ale až teraz vidím, @Renama vďaka tvojmu fotoreceptu, aké je to pracné, ale výsledok stojí za námahu. Aj ja pečiem ockovi koláče, ale len také "obyčajné" tvarohové, jabĺčkové, no pššššt o grilážových... :)
renama
@paveljrk no pomaly si zvykajú ;)
@orchidea ja som ich plnila nutelový krémom...............nutelu zmiešaš s maslom, niekedy ak sa mi zvýši pudingová tak s tou
@esi tak dúfam, že podľa tohto postupu vyjdú, držím palce
dogagador
pracne, ale vysledok stoji za to, urcite ich urobim, vdaka, ze si nasla recept na to a dala ho sem, uz sa na to chutiiiiiiiiiiim
vavan
super nádherne len by si mala dopísať ako radí marikasu že keď to stuhne
dá sa to nahriať nie všetci sme naprvýkrát sme všetci taký zručný :-)) ako ty
stella1
nádherný recept,ja na to odvahu nemám,ale určite bude v KK a možno to raz niekto vyskúša
mamkaa
su ozaj famozne, napiš kde sa také formičky daju kupiť,vdaka
tatranka
Zaujímavý recept.Už som si ho uložila.Formičky mám,všeličo na nich robím,ale toto je pre mňa novinka.Vďaka.
medovnicek
už aj ukladám a dúfam, že nájdem odvahu ich vyskúšať, môžu byť božské
zirafninka1
raz som sa o nieco take pokusala.. nepodarilo sa mi natocit ani jednu trubicku :))) zeby som skusila opat? mne sa to velmi paci..
janger
No to je krasna praca! Velmi to musi byt dobre. Take formicky nemam. Ale asi aj tak by som si na to netrufla ;-).
renama
@zirafninka1 treba len odvahu a trpezlivosť, neboj vyjde to, ani moje neboli na prvýkraát takéto. Ale ako bolo už spomínané v komentároch, ak Ti to rýchlo tuhne, tak treba trošku nahriať v rúre.
@janger stačia varechy a odvaha ;) vyskúšaj, stojí to zato
1x martau
biba67
su krasne a urcite aj velmi chutne....vdaka za recept,urcite vyskusam!
babinka
nerada to pisem, chcela som mlcat - ale nedalo mi... Vyskusala som, pre istotu z polovicnej davky, nebol problem rozvalkat (pouzila som silikonovu podlozku ), ona udrziavala aj teplo, dokonca to nepalilo prsty, ale asi preto, ze sa to nelialo, ale tvorilo mi to hustu masu. Najlepsie na tom bolo to, ze prvy den som to kontrolovala kazdu chvilu a nechcelo to drzat tvar - nemohla som dat dole z trubicky, lebo hned zacalo maknut. Na druhy den to iste, a tak som to vcera zbalili do mikrotenoveho sacku a odlozila na ine pouzitie (mozno do kremu). A zda sa, ze uz viem preco - jedna znama mi povedala, ze maslo (hera) sa tam nema davat, preto to nechce uschnut. Tak teda neviem, ako to je spravne. A este k tomu tuhnutiu po schladeni - robila som to na etapy - male cesto som vyvalkala a namotavala a druhu cast som nechaval v hrnci. Potom som tam pridala kvapky vody, roztopila to, nechala vodu odparit a pokracovala vo valkani. Cize nic mi "nehorelo" a uz vobec nie prsty. Tak teraz "babo - rad" :)
renama
@babinka neviem prečo mlčať, každý môže mať vlastnú skúsenosť a názor. Ja som dala tak, ako to robím ja a výsledok som odfotila. Neviem prečo nedržalo tvar, ale ja zvyknem napr. pred vianocami aj dva týždne narobiť trubičky a drží mi to tvar a tesne pred vianocami ich plním................a ako naplním tak do druhého dňa krásne zmäknú, hlavne ten griláž. S tou vodou som ja nikdy nerobila, takže ak máš na to iný gríf a sa Ti darí, je to predsa super..................ja ako som v komentároch spomínala, dávam vyvaľkané cesto nahriať do rúry aby mi opäť zmäklo a dali sa z neho robiť trubičky a ten griláž nepraskal. A keďže ja to robím z horúceho grilážu, mňa tie palce ozaj pália a neraz bol aj pľuzgier. A toto je moja skúsenosť ;)
babinka
@renama , ved tomu prave nerozumiem, preco moje priamo z pece naliate - vlastne nahrabane - rozvalkala som a vobec nepalilo, krajala som a obalovala, pohrala som sa s tym obalovanim - iba okraje zacali tuhnut. Okraje som orezala, vhodila nazad do hrnca, kde sa to predtym varilo a obalovala trubicky dalej. Preto nerozumiem, nechcela som kritizovat, ale ja som obcas taka, ze cosi skusam urobit - a nedari sa. Mozno som len nesikovna a volaco inak urobim, neviem :(, ale preto sa na nikoho okrem seba nehnevam :))
lusinkab
tak tieto trubicky som jedla niekolko krat,kedze moja babka ich stale objednavala na oslavy od znamej,ale ako pozeram na tento uzasny dopodrobna popisany recept aj s fotkami neda mi ich jeden den nevyskusat :-) este si musim dokupit tie rulicky kedze ich potrebujem tak ci tak :-) dakujem krasne a ukladam si do KK
renama
@lusinkab ak budeš robiť tie trubičky, mám pre Teba ešte jeden tip. Uskladňuj ich v uzatvorenej dóze (ja som ich robila aj týždeň pred plnením) kým ich nebudeš plniť, pretože na vzduchu zmäknú hneď do druhého dňa a už nebudeš mať čo plniť ;)
babinka
@renama , prave teraz si trafila klinec po hlavicke!!! Na vzduchu maknu!!! Ja som ich mala cely cas na susiacom roste a postupne sa mi cez neho prepadavali - takze asi rychlo dat dolu a odlozit, takto stvrdnu. Asi este raz skusim, a premyslam, ako kedysi cukrarky z toho robili vselijake ozdoby na poschodove torty a uz to nikdy nezmaklo :)
alienka1803
aj mne sa to páči asi to vyskušam ale len na vareške rurky nemam a aka to ide plnka do nich?
renama
@alienka1803 ja dávam čokoládovú,neviem si prdstaviť inú. Uvaríš hustý puding a zmiešaš s maslom a práškovým cukrom
majkahra
No trubičky mali premieru až tieto vianoce. Fuška to bola riadna s tým šúľaním, priznám sa , že som to robila v zapnutej rúre na plechu, ale na prvýkrát som spokojná a vzhľadom k tomu, že koláčov bolo až až trubičky čakali v zatvorenej dóze až do včera, kedy som urobila plnku. S tou som sa veľmi nepohrala. Použila som plnku od Dr.Oetker "krémová náplň čokoládová". No poviem Vám, že to stojí aj za tie nervy a popálené prsty. Nabudúce si urobím aj vlastnú čokoládovú náplň.Ďakujem za recept.
renama
@majkahra ďakujem, no konečne niekto napísal, kto skúsil a podarilo sa :) som veľmi rada, že chutili..................veríš, či nie, ja pred každými sviatkami musím robiť minimálne z troch až štyroch dávok, pretože každá návšteva očakáva grilážové trubičky............. a ja ich nemôžem sklamať ;)
majkahra
To ty gratulujem k výkonu, to je naozaj fuška. Možno keď získam prax, budem robiť aj častejšie a vo väčšom množstve,ale teraz to bola pre našu rodinu len delikatesa, hoci všetkým veľmi chutilo. Tak dúfam, že nedopadnem ako ty,lebo rečové poznámky k tomu smerovali. A čo človek neurobí pre svojich blízkych.Ako píšeš, sklamať nemôžem.
mariach46
Trvalo skoro tri roky, kým som sa odhodlala urobiť. Prvá dávka dosť dobre. ale druhá šla výborne. Ďakujem za recept.
renama
@mariach46 tak toto bol najkrajší koment aký som dostala :) som rada, že si sa odhodlala a že sa vydarili :) super, verím, že chutili ;)
mariach46
Veru chutili, až dnes do obeda som plnila a po obede išla blahoželať okrem iného aj s trubičkami, asi ma to neminie robiť častejšie.
tetrisss
mariach46 dobre, ze si skusila, lebo mi tento krasny recept usiel, ale uz som ho ulozila a na vianoce / no co, ved to zbehne uz teraz raz dva/ urcite vyskusam.
renama
@mariaklara robím to z tejto dávky naraz, ale využívam rúru, keď stvrdne, šupnem do nej na chvíľu rozvaľkané cesto aby zmäklo a pokračujem...........všetko robím na papieri na pečenie a ten prekladám na plech nahriať........keď robím tieto trubičky, nik mi nesmie "zavadziať" v kuchyni, aby som ich rýchlo natočila
kristinkus
Dobry vyzeraju vyborne a chcela by som sa vas spytat tie rurky na ktore ich potom davate su mensie ako co sa robia samrole/trubicky plnene snehom/ alebo su to tie dakujem za dpoved
renama
@Kristinkus (27.12.2016 20:33)

Áno sú to úplne tenulinké trubičky....také ako varešky, preto kým som nemala rúrky, používala som varechu, no najprv som ji naolejovala.....takisto aj tie rurky je dobre naolejovať.
1x martau




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia