Grilážky

Grilážky
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 18. marca 2010 15:13Ďalšie jeho recepty

Recept na tieto nepečené plnené oplatky priniesla naša dcéra a ona ich aj vždy robila. Včera sme ich prvý krát robili len my dvaja (ja + manžel) pretože toto je recept, ktorý sa lepšie robí dvom.

Suroviny

5
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kryštálový cukor upražíme na karamel, použijeme vyšší hrniec, do ešte horúceho karamelu pridáme konzervu sladeného mlieka (pozor kypí) rýchlo miešame. Tu nastupuje pomocník, jeden rýchlo mieša, druhý leje, pretože to fakt kypí. Môžeme nachvíľu odstaviť, dobre premiešať a znova dať na mierny oheň. Keď sme dobre zamiešali Salko a vyškrabkali dočista konzervu, chvíľu ešte prehrievame, potom odstavíme, pridáme maslo a tuk a do hladka vymiešame. Pridáme orechy.

2

Tortové oplátky naplníme, zaťažíme a odložíme do chladničky. Toto množsto vystačí na jeden balík tortových, obdĺžnikových oplatiek, ja naplním najprv jednu polovicu a potom druhú polovicu zvlášť, je ich tak viac a nie sú také vysoké.

3

Na druhý deň nakrájame na kocky alebo na trojuholníky, môžeme namáčať v čokoládovej poleve



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sjuz, 18. marca 2010 o 16:09
    Mňam, toto ľúbime. Robievam na Vianoce - presne takto:)


  • cokomilka, 18. marca 2010 o 17:42
    mam rada grilážky. ešte aj s čokoládovou polevou. dám si to do zbierky.


  • frezia68, 18. marca 2010 o 17:54
    Evušik,presne tak robím,ešte aj oplátky rozdeľujem ako Ty-fajné.


  • jozefj, 18. marca 2010 o 19:57
    Ako sa robí správne karamel? Ďakujem.


  • evusik, 18. marca 2010 o 20:16
    odvážený cukor si dáš do hrnca a za stáleho miešania do rozpustíš, získaš tak tmavý polotekutý sirup, treba dávať pozor aby ti neprihorel


  • marca, 19. marca 2010 o 08:50
    Dobrý recept , urobm na Veľkú noc.


  • jarco, 19. marca 2010 o 09:08
    Krásna fotka, @evusik
    A grilážky sú jedne z amála domácich zákuskov, ktoré môžem vždy a všade :-)


  • 1956, 19. marca 2010 o 13:32
    Vypadajú veľmi pekné a úhľadné, tak verím, že budú aj také výborné.Nikdy sa mi dobre nevydarili a keď som karamelizovala cukor,tak ostal v hrčkách.


  • andula1964, 19. marca 2010 o 15:12
    mňam,grilážky tie možem vždy,sem s nimy!:-D


  • esi, 19. marca 2010 o 15:51
    1956-nemohli sa ti urobiť hrčky, keď sa roztopí. Ešte si ho mala nechať roztopiť. Ja robím bez miešania, pozvoľne nie na veľmi silnej platni alebo ohni sa pomaly roztopí a až potom rozmiešam Tuk pridávam roztopený. Orechy sú vynikajúce aj posekané pre tých hlavne , ktorí majú dobré zuby.
    Inak je suprový zákusok.


  • korecpatrik123, 19. marca 2010 o 18:27
    Vyzeraju veľmi chutne. Ja som ich este nerobil ale robieva to moja mama.


  • tinca, 19. marca 2010 o 20:58
    Pripájam sa k Jarcovi, krásne fotto,aj ja ich robím, len nakoniec polky máčam v čokoláde. Ja mám recept len s herou ,bez cery. Možno lepšie s ňou tuhnú, vyskúšam a ukladám do KK. Díky Evusík!!


  • makovicka, 19. marca 2010 o 22:44
    ja robím tak, že dám polovicu náplne na 1 oblátku, druhou prikryjem, pokrájam na 3 pásy po dľžke, potom na 1,5cm hranolky, sú asi 1,5cm vysoké, a druhú polovicu na ďalšiu 1 oblátku... omáčam zošikma v čokoláde, máme ich tiež radi,
    TIP :orechy
    dám do sáčka, pogúlam válkom, rozdrvia sa a nemusím ich pracne sekať.


  • svetluskkaa, 21. marca 2010 o 15:23
    waw,to mám rada,vyzerajú chutne.


  • veronika353, 18. apríla 2010 o 12:24
    Dneska jsme je dělali,do náplně jsme přidali arašídy, bylo to výborné!!!


  • marika33, 7. júla 2010 o 23:09
    superrr, naozaj bez grilažky si Vianoce nevieme predstavit , a receptik mam aj ja doma podobny ,len plnim iba 2 oblatky a viac karamelu


  • violetacamorova, 9. októbra 2010 o 17:23
    Máš ich nakrájané jedna báseň, idem ich spraviť.


  • marika33, 21. decembra 2010 o 14:46
    tento receptik som mala aj ja doma, a nemohla som ho najst, som rada,že sa tu taky našiel, zajtra si ho idme urobit , rovno z 2davok


  • svetluskkaa, 29. decembra 2010 o 19:35
    robila som ich teraz na Vianoce,boli dobré,len ked som robila karamel,tak zostali mi aj z karamelu hrudky.Precedila som to a bolo dobre,ale rada by som vedela koľko sa dáva oleja na ten karamel alebo kde som urobila chybu ked mi zostali tie hrudky.Inak boli veľmi dobré. Dakujem


  • evusik, 29. decembra 2010 o 21:35
    @svetluskkaa neviem kde si spravila chybu ale do karamelu sa olej nedáva. Cukor dáš na mierny oheň rozpustiť až ti zostane hnedá sirupovitá kašička do ktorej pridáš Salko a ďalej tak ako sa píše v recepte :-)


  • marienka44, 5. januára 2011 o 11:15
    @Evusik ,dnes som ich robila, ale ja davam len maslo, Ceru nie. Taky mam recept dlhe roky. Kryst. cukor pred skaramelizovaním treba vzdy pokropit studenou vodou. neviem preco, ale asi aby bol karamel rovnomerny.


  • veronka4, 18. decembra 2011 o 16:16
    mam troška iny, určite vyskušam aj tento


  • tatty, 18. decembra 2011 o 16:32
    Neskúšali ste niektorá namiesto Hery dať maslo? Myslíte, že by to stuhlo?


  • evusik, 18. decembra 2011 o 18:52
    @tatty o pár riadkov hore výš píše @marienka44 že dáva maslo a robí tak už roky, takže určite to ide... nech sa ti darí :-)


  • medulienka122, 15. januára 2013 o 17:28
    @evusik , mala som ešte od sviatkov tortové oblátky, vybrala som si tvoj recept. Ani sa nepýtaj - podarili sa, ale som si pri tom zopakovala anatómiu človeka...:-))). Pomoc som nemala, všetko rýchlo,rýchlo, aj tak mi trochu prihorel spodok. Horko-ťažko som ich vykydla na oblátky, teraz sa chladia ,zaťažené , uvidím, či budú jedlé:-). Keď sa zajtra neozvem, tak viete všetci, na čom som:-)


  • evusik, 15. januára 2013 o 17:38
    @medulienka122 dúfam, že to v zdraví prežiješ :-) je pravda, že tento recept sa lepšie robí dvom, ale ty si to zvládla sama a ja len dúfam, že ti budú chutiť, môj muž sa ide za nimi utĺcť a môžem mať napečené neviem aké fajnovosti, on len grilážky a vždy sa pojedia prvé :-)


  • dodo46, 15. januára 2013 o 17:43
    @medulienka122
    Držíme ti palce - budú jedlé aj s prihoreným spodkom. Nemáš tam Éčka,
    farbivá, dusičnany , tak to musí byť výborné.


  • dodo46, 15. januára 2013 o 18:46
    @evusik
    máš ich super vydarené . Tú misku by som momentálne zhltol.
    Krásne ich máš aj narezané. Mne takéto veci praskajú.


  • evusik, 15. januára 2013 o 19:07
    @dodo46 chce to dobrý, ostrý nôž.... veru aj ja by som si dala... len kto spraví ?


  • medulienka122, 15. januára 2013 o 19:46
    @evusik ,@dodo46 , ďakujem že mi veríte, že to prežijem:-), ešte zajtra ma čaká krájanie, škoda, že nemám dvere na kuchyni, aby nebolo počuť, čo pri tom budem hundrať,xi


  • medulienka122, 26. januára 2013 o 18:46
    tu sú moje sľúbené grilážky, nie sú také pekné, ako tvoje, ale boli super na chuť




  • evusik, 26. januára 2013 o 20:02
    @medulienka122 najdôležitejšie je, že sú dobré na chuť a veď vyzerajú výborne, dala by som si :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist