Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept)

Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept)
Foto: marianne
marianneMarianne, recept pridal: 19. decembra 2011 13:39Ďalšie jeho recepty

Tento recept je hadam starsi ako ja,robievame ho pokial mi pamat siaha a aj po vyskusani inych receptov na grilazky, tento u nas vyhral konkurz:-) maju jednoducho vynikajucu chut a lepsie som este nejedla.Robime ich zasadne bez cokolady,pretoze vtedy vynikne jedinecna chut plnky...

Suroviny

110
porcií
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nachystame si suroviny:-)
Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept) - obrázok 1

2

Upalime karamel a postupne pridame vsetky ingrediencie:orechy pomlete+posekane,pomlete piskoty,heru po kuskoch, rum.Pri here este zdoraznim,vmiesava sa pomalicky,po kuskoch, kym sa nevstrebe do plnky.Kusok hery vmiesat a zase kusok vmiesat atd,lebo potom bude na povrchu a zle sa zapracovava do masy,ked date heru naraz.Neumiesate to. Nakoniec rozslahane vajicka.Vymiesame na kasu.
Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept) - obrázok 2

3

...a natierame na tortove oplatky.Robim tak:oplatka,plnka,oplatka,plnka oplatka.Takze dvakrat natieram plnku.Zatazime,ja ich nechavam z vecera do rana.Potom mozeme pociakat cokoladou a po jej stuhnuti sa snazime uhladne nakrajat:-)co mne tak dobre nejde:-) My ich mame radsej bez cokolady,pretoze ta plnka je tak fantasticka,ze skoda miesat chute.Je pravdou,ze je mozno pracnejsi ako grilazky robene so salkom,ale nam za to stoja.
Grilážky bez sladeného mlieka SALKA (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • pacik, 19. decembra 2011 o 14:34
    Vyzerajú lákavo, ak stihnem, tak ich ešte urobím :-)


  • elian44, 19. decembra 2011 o 15:07
    robievam takmer identické, akurát dávam len sekané orechy a nedávam piškóty a sú naozaj fantastické:)


  • danculka, 19. decembra 2011 o 16:17
    Ani ja nerobievam s kond.mliekom,tiež robím tqkto,super...


  • marianne69, 19. decembra 2011 o 16:58
    Dakujem,ja vzdy spravim viac plnky,aby sme mali co nakoniec vyjedat z hrnca:-)


  • dorisa, 19. decembra 2011 o 17:06
    páčia sa mi


  • 3sandra3, 19. decembra 2011 o 18:01
    vyzerajú lákavo,,, asi tiež urobím


  • ola111, 19. decembra 2011 o 18:41
    @marianne69 ,ste sa s tatrankou dohodli?Ďalšie vynikajúce grilážky a máš
    ich pekné,ja idem zistiť konzistenciu tvojho čokoládového likéru,ktorý mám ako ďalšiu novinku na Vianoce:-)))


  • sneica, 19. decembra 2011 o 19:46
    recept bez sladeneho mlieka nepoznam a ulozim si ho aby som mohla vyskusat...:)


  • marianne69, 19. decembra 2011 o 20:05
    dakujem:-) dievcata vyskusajte,ak ste ich este nerobili,moja mama dostala tento receptik od jednej pani susedy kucharky,ktora piekavala na svadby,pani kucharka Ziacikova uz nie je medzi nami,ale vzdy si na nu pri tychto grilazkach spomeniem:-)


  • marianne69, 19. decembra 2011 o 20:45
    @ola111 ja som konzistenciu uz kontrolovala a nejako mi v tom sudku na balkone stuhol,ze som ho z flase nemohla dostat:-)))tak som ho premiestnila a je v pohode


  • janger, 19. decembra 2011 o 23:05
    Grilazky mam tiez velmi rada, ale este som ich nerobila! To je robota, co ;-)? Mama ich volakedy tiez robievala aj bez salka, mohlo by to byt nieco podobne, myslim...Len si nespominam, ze by tam bola davala rum :-). Ale rum doda tomu este asi lepsiu chut. Receptik si odkladam, ked budem mat oblatky, tak ich vyskusam.


  • ola111, 20. decembra 2011 o 05:52
    @marianne69 ,môj je v pohode,asi máme teplejšie,chuťovo je výborný,keď bude potrebné,tiež ho dám dnu:-)


  • jamarlen, 20. decembra 2011 o 20:10
    @marianne69 , ani ja nemám rád na grilážkach čokoládu, ba ani na žerbó rezoch, tiež tam potlačí jemnejšie chute.... recept sa mi páč:))i


  • marianne69, 20. decembra 2011 o 20:22
    ...to som rada,ze sa vam pacia ,dakujem vsetkym:-)


  • ailuj82, 21. decembra 2011 o 13:41
    No neviem, ešte im dám raz šancu, ja robievam so salkom. Tieto som skúsila raz a v karameli plávala praženica.... :(


  • marianne69, 21. decembra 2011 o 14:06
    vazne?:-))))))) a poviem Ti asi preco,lebo tuk sa zamiesava pomalicky a po malych kuskoch,kym sa nevstrebe po castiach do masy.Ak ho tam buchnes cely a naraz mas problem to umiesat.Mne sa to stalo raz a som sla reklamovat recept priamo k zdroju:-)))) tak mi bolo povedane co som vypiekla.A miesat pri velmi nizkej teplote.Nam ovela viac chutia ako salkove.Plnku mi vyjedaju priamo z hrnca.


  • ruzova, 10. marca 2012 o 15:36
    Odskusam na Velku noc.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist