Grécky šalát

Autor receptu: kristie

Mala som v úmysle rozplývať sa tu nad tým, aké úžasné je dopriať si v letných horúčavách niečo jednoduché a svieže bez dlhej prípravy a varenia, ako je tento šalátik, ale začula som za oknom dopadať ďalšiu sprchu dažďa a uvedomila som si, že by to nebolo celkom na mieste :)).. aavšak, to desné počasie mi neubráni robiť si tento zázrak aj niekoľkokrát do týždňa- ani jeseň ma asi nezastaví :) no musím priznať, že uprostred najchutnejšej časti roka- sezóny paradajok- je to ešte celkom o inom :))

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jednoduchšie to ani byť nemôže :) Paradajky si nakrájame na osminky, uhorku na kolieska (tie môžeme ešte poprekrajovať napoly), cibuľu tak isto- na kolieska a napoly, nie úplne nadrobno.. tak by to malo byť po správnosti, môžete si ale samozrejme zeleninu nakrájať ako to máte radi vy :)
  2. Teraz už to len všetko spolu zmiešame, zakvapneme olejom, posypeme oreganom a dosolíme podľa chuti.. Do správneho gréckeho šalátu patria ešte olivy, ja ich bohužiaľ nemusím, vy si ich kľudne prihoďte.. dobrú chuť!