Grécky šalát

kristie - fotkakristie, 26. augusta 2014
Grécky šalát
Foto: kristie

Mala som v úmysle rozplývať sa tu nad tým, aké úžasné je dopriať si v letných horúčavách niečo jednoduché a svieže bez dlhej prípravy Zobraziť celý popisMala som v úmysle rozplývať sa tu nad tým, aké úžasné je dopriať si v letných horúčavách niečo jednoduché a svieže bez dlhej prípravy a varenia, ako je tento šalátik, ale začula som za oknom dopadať ďalšiu sprchu dažďa a uvedomila som si, že by to nebolo celkom na mieste :)).. aavšak, to desné počasie mi neubráni robiť si tento zázrak aj niekoľkokrát do týždňa- ani jeseň ma asi nezastaví :) no musím priznať, že uprostred najchutnejšej časti roka- sezóny paradajok- je to ešte celkom o inom :))

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks (môže byť aj biela)
100 g
2 PL
1/2 ČL sušené




Postup

  1. 1

    Jednoduchšie to ani byť nemôže :) Paradajky si nakrájame na osminky, uhorku na kolieska (tie môžeme ešte poprekrajovať napoly), cibuľu tak isto- na kolieska a napoly, nie úplne nadrobno.. tak by to malo byť po správnosti, môžete si ale samozrejme zeleninu nakrájať ako to máte radi vy :)

    Grécky šalát - obrázok 1
  2. 2

    Teraz už to len všetko spolu zmiešame, zakvapneme olejom, posypeme oreganom a dosolíme podľa chuti.. Do správneho gréckeho šalátu patria ešte olivy, ja ich bohužiaľ nemusím, vy si ich kľudne prihoďte.. dobrú chuť!

Diskusia k receptu

dominika118
ešte citronovu šťavu a prip. mlete korenie, ja myslim, že vďaka fete netreba pridávať soľ, ale inak isto chutný šalát.
slavkabis
to som sa chcela informovať, či tam ide paprika, lebo ja ju tam dávam, napr. žltú, kvôli pestrosti šalátu :)
a tiež nedávam soľ, nakoľko syr je sám o sebe slaný, ale 100 ľudí, 100 chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia