Grécky šalát

Grécky šalát
dominika118Dominika118, recept pridal: 5. apríla 2012 12:48Ďalšie jeho recepty

Mám rada Grécko a s ním aj ich kuchyňu:) Tento recept je jednoduchý, časovo nenáročný a výsledok je veľmi chutný.

Suroviny

20
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Paradajky, papriky, polovicu šalátovej uhorky a cibuľu si nakrájame na menšie kúsky. Pužila som klasické paradajky, ale aj cherry a ďatlové paradajky. Spolu premiešame.
Grécky šalát - obrázok 1

2

Olivy precedíme a pridáme do misy. Samozrejme olivy máme bez kôstiek. Môžme zvoliť aj olivy plnené paprikovou pastou. Potom môžme /nemusíme/ pridať ľanové semienka. Ja ich pridávam skoro do každého jedla.
Grécky šalát - obrázok 2

3

Pridáme na kocky nakrájaný syr a zľahka premiešame.
Grécky šalát - obrázok 3

4

Dochutíme čiernym mletým korením a bazalkou alebo oreganom. Vlejeme šťavu z jedného citrónu a jednu alebo dve lyžice panenského olivového oleja. Opäť jemne premiešame. Môžme podávať:)
Grécky šalát - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • miskalka1, 5. apríla 2012 o 13:29
    mňam :)


  • afataga, 5. apríla 2012 o 13:35
    jedla som viac krat grecky salat v Grecku, ale nikdy tam nebola paprika ani semienka, ale mozno zalezi do regionu, aj my to mame radi len ja mam radsej cierne olivy, ale to je kazdeho vec a sol


  • dominika118, 5. apríla 2012 o 15:21
    Napísala som, že ľanové semienka pridávam takmer všade, s tými olivami je to naozaj vec vkusu, ja mam radšej zelené.
    Nesolím šaláty.


  • tatranka, 5. apríla 2012 o 16:31
    Chutný ľahký šalátik.Najprv sa najedia z tej krásne farebnej kombinácie oči a potom hor sa na kopec dobrôt.Ja som v grécku nebola ale v bývalej Juhoslávii nám servírovali grécky šalát.Vždy som si pochutila.Pripomenula si mi krásne chvíle a pekných pár rokov z mojej nádielky dole.Jednoducho som omladla.


  • tatranka, 5. apríla 2012 o 16:36
    ...prepáč v Grécku.Nie malé / g.Ušlo mi to.


  • dominika118, 5. apríla 2012 o 18:09
    Tak to ma naozaj veľmi teší:)


  • evilauri, 5. apríla 2012 o 19:36
    Chutny, zdravy salatik, pekne sa ti podaril :-)


  • dominika118, 5. apríla 2012 o 21:01
    Ďakujem:)


  • hviezdickaz, 5. apríla 2012 o 23:18
    Zboznujem salaty... Na akykolvek sposob... Iba co si mi narobila chute ;-)


  • dominika118, 6. apríla 2012 o 00:03
    Ja mám tiež slabosť na šaláty:)


  • chariquet, 6. apríla 2012 o 12:55
    gr. horiatiki salata = dedinsky salat v tvojom prevedeni vyzera velmi lakavo. Na margo papriky - v Grecku ju normalne pridavaju do salatu (neprida sa, len ked v chladnicke nie je:) Niektori Greci uprednostnuju pridat trosku viac oleja - nie 1-2 PL. A potom namacaju kusky cerstveho chlebika do tej stavo-olejovej zmesy na spodku misy. Mnam, uz aby bolo leto!!!!


  • remcula, 6. apríla 2012 o 16:05
    Hmmm, to já můžu!!!


  • nika60, 6. apríla 2012 o 18:44
    Ja ho robím ako Ti akurát nedávam semienka, ale vyskúšam uvidím. Mám kamarátku , ktorá sa vysťahovala do Grécka (manžela mala Gréka ) a keď sa vrátili z dovolenky (ešte keď žili v Česku) vždy sme varili grécke jedlá a jedli olivy. Tie ma vlastne naučila ona jesť


  • mariaklara, 6. apríla 2012 o 21:35
    To už áno, šaláty to je moje.


  • dominika118, 7. apríla 2012 o 08:21
    Hlavne teraz, keď už je teplejšie začne sezóna šalátov:):)


  • hanita888, 18. júna 2012 o 19:42
    Vyzera naozaj vyborne,mam rada Grecky salat,urcite si ho urobim tak ako ho robievas ty ......diky.....


  • dominika118, 9. septembra 2012 o 18:32
    nie je zač:) som rada, že sa recept páči


  • emili70, 30. marca 2015 o 17:16
    Máme radi tento šalátik,ale chcela by som nejaký nový k údenému mäsu.


  • kimlo, 31. marca 2015 o 08:20
    @emili70 k údenému horčicu, chren, baraní roh...


  • ilusa, 8. apríla 2015 o 10:31
    v poslednom case robievam cviklove salaty,ale dnes bude zmena,Tvoj salatik sa mi paci a mam vsetko co potrebujem


  • dominika118, 8. apríla 2015 o 11:46
    emili70 viem o jednom čo by sa aj k údenine hodil..taky vyborny zelerový, len sa mi tu akosi nechce pridávať recepty a počitač plny fotiek postupov:D..musim sa trošku posnažiť..ale kimlo dobre radí..
    teraz by som upravila tento postup, olivovým olejom nešetriť..a lanové semiačka sú voliteľné..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist