Grécky šalát z kuracieho mäsa

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010 11:09
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Grécky šalát z kuracieho mäsaFoto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
20 min
príprava
5 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Šalát umyjeme, natrháme na menšie kusy alebo narežeme na hrubšie rezance. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zľahka premiešame. Rozložíme na tanier a posypeme nakrájanými paradajkami, uhorkami a scedenou kukuricou.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, ochutíme grilovacím korením a opečieme na grile alebo grilovacej panvici dozlata. Opečené kuracie mäso položíme navrch šalátu a polejeme dressingom.

  3. 3

    Dressing: Jogurt, smotanu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekaný čerstvý koriander spolu premiešame a nakoniec pridáme pár kvapiek olivového oleja.

  4. 4

    Náš tip: Namiesto koriandra môžeme použiť aj nasekanú petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, ale koriander dá tomuto gréckemu dressingu správnu chuť.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist