Grécky šalát z kuracieho mäsa

Grécky šalát z kuracieho mäsa
Foto: Archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Šalát umyjeme, natrháme na menšie kusy alebo narežeme na hrubšie rezance. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zľahka premiešame. Rozložíme na tanier a posypeme nakrájanými paradajkami, uhorkami a scedenou kukuricou.

2

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, ochutíme grilovacím korením a opečieme na grile alebo grilovacej panvici dozlata. Opečené kuracie mäso položíme navrch šalátu a polejeme dressingom.

3

Dressing: Jogurt, smotanu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekaný čerstvý koriander spolu premiešame a nakoniec pridáme pár kvapiek olivového oleja.

4

Náš tip: Namiesto koriandra môžeme použiť aj nasekanú petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, ale koriander dá tomuto gréckemu dressingu správnu chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist