Grécky šalát z kuracieho mäsa

Grécky šalát z kuracieho mäsa
Foto: Archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Šalát umyjeme, natrháme na menšie kusy alebo narežeme na hrubšie rezance. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou a zľahka premiešame. Rozložíme na tanier a posypeme nakrájanými paradajkami, uhorkami a scedenou kukuricou.

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, ochutíme grilovacím korením a opečieme na grile alebo grilovacej panvici dozlata. Opečené kuracie mäso položíme navrch šalátu a polejeme dressingom.

Dressing: Jogurt, smotanu, citrónovú šťavu, soľ, korenie a nasekaný čerstvý koriander spolu premiešame a nakoniec pridáme pár kvapiek olivového oleja.

Náš tip: Namiesto koriandra môžeme použiť aj nasekanú petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, ale koriander dá tomuto gréckemu dressingu správnu chuť.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Jeden komentár k receptu
  • lucina2222, 20. júna 2012 o 13:55
    Tento šalatik som mala dnes na obed.. je vinikajúci.. dakujeem ;)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist