Grécky šalát s kuracím mäsom

martinis - fotkamartinis, 6. januára 2013
Grécky šalát s kuracím mäsom
Foto: martinis

Osviežujúci šalát z paradajok, uhorky a kukurice, posypaný chrumkavými krutónmi a podávaný s kockami kuracieho mäsa a jogurtovým dressingom :)

1
porcia
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1/3 ks
1 ks
100 g
2 plátky
Dressing:
2 PL
1 PL
Mäso:
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Tento šalát je výborný ako obed či večera, navyše je zdravý, farebný aj chutný. Pustíme sa teda do jeho prípravy :)

  2. 2

    Šalát umyjeme, hlúbik odrežeme a listami vystelieme misku či tanier, v ktorom sa šalát bude podávať. Pokvapkáme lyžicou olivového oleja a trochou citrónovej šťavy.

  3. 3

    Mäso nakrájame na kocky, okoreníme a na lyžici olivového oleja opečieme do zlata. Odložíme na teplé miesto.

  4. 4

    Zeleninu umyjeme a pokrájame na zhruba rovnaké kocky. Zmiešame s kukuricou a túto farebnú zmes vysypeme na šalát. V tejto fáze to vyzerá bezchybne ! :)

  5. 5

    Čas na prípravu dressingu : 2 lyžice bieleho jogurtu vymiešame s petržlenovou vňaťou podľa chuti, lyžičkou olivového oleja, soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Niekto má rád kyslejšiu zálievku, niekto menej výraznú - naozaj musíte dochutiť podľa vašich osobných preferencíí ;)

  6. 6

    Poslednou zložkou sú toastové krutóny : tie pripravíme opečením dvoch plátkov ľubovoľného toastového chleba nakrájaných na menšie kocky na suchej panvici.

  7. 7

    Hotovými krutónkami posypeme šalát, navrch pridáme mäso a zalejeme dressingom. Môžeme podávať aj s cesnakovou bagetkou či iným pečivom, mne na obed postačil aj takto :O)

Diskusia k receptu

frezia68
Tuším sa začnem ľahko stravovať podľa Tvojich receptov :-) si mimoriadne nadaný.
afataga
do greckeho salatu nejde ziadny listovy salat ani kukurica, zato ti tam chyba cibula a oregano
martinis
ďakujem vám priatelia za slová uznania :))
tak, názov možno nie je korektný, ale šalát je celkom fajn :) ak niekomu kukurica nechutí, pokojne ju môže vypustiť, nič sa samozrejme nestane. používam ju, pretože patrím k (myslím) väčšine ľudí, ktorí kukuricu majú radi. a až tak často ju hádam nepoužívam :))
chariquet
Gréci by sa pri názve chytali za hlavu (grécky šalát je fakt o niečom inom), ale odhliadnuc od toho, šalátik vyzerá na super kombináciu a určite vyskúšam :) KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia