Jogurtový zákusok

Grécky jogurtový rez s figami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava
13 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, rozpustené maslo a premiešame. Múku zmiešame s kypriacim práškom a zapracujeme ich do vajcovej zmesi.
  2. Dno tortovej formy s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie. Zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 13 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  3. Želatínu necháme „napučať" v studenej vode, potom ju vyžmýkame. Jogurt zmiešame s medom, časť jogurtu odoberieme a pridáme želatínu, rozpustíme v mikrovlnnej rúre. Spojíme so zvyškom jogurtu. Takto pripravenú jogurtovú zmes nalejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním tortu ozdobíme figami a polejeme medom.