Jogurtový zákusok
Grécky jogurtový rez s figami
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 minút príprava |
13 minút na 170 °C |
Postup- Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny.
Pridáme mlieko, rozpustené maslo a premiešame.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a zapracujeme
ich do vajcovej zmesi.
- Dno tortovej
formy s priemerom 24 cm vyložíme papierom
na pečenie. Zmes vylejeme do formy a pečieme v rúre
vyhriatej na 170 °C približne 13 minút.
Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Želatínu necháme „napučať" v studenej
vode, potom ju vyžmýkame. Jogurt zmiešame s medom, časť jogurtu odoberieme a pridáme želatínu, rozpustíme
v mikrovlnnej rúre. Spojíme so zvyškom
jogurtu. Takto pripravenú jogurtovú zmes
nalejeme na korpus a necháme stuhnúť
v chladničke. Pred podávaním tortu ozdobíme
figami a polejeme medom.
|