Gravlax

ildinka - fotkaildinka, 30. decembra 2014

Losos trocha inak.....Milujem stanicu Paprika,tak som odkukala a vyskúšala...fakt výborné a jednoduché.Pre všetkých milovníkov lososa hlavne údeného....Nemám fotky,neplánovala som to uverejniť,ale fakt je to Zobraziť celý popisLosos trocha inak.....Milujem stanicu Paprika,tak som odkukala a vyskúšala...fakt výborné a jednoduché.Pre všetkých milovníkov lososa hlavne údeného....Nemám fotky,neplánovala som to uverejniť,ale fakt je to dobré...

10 minút
príprava

Suroviny

2  ks čerstvý (alebo chladený)
2  hrnčeky hnedý
1  hrnček hrubá
2  hrnčeky čerstvý (alebo mrazený)
1  hrnček
1  dl
1  téglik




Postup

  1. 1

    Pláty lososa opláchneme a osušíme,na jeden plát natrieme cukor zmiešaný so soľou,docela hrubú vrstvu,na druhý plát navrstvíme kôpor,všetko pokvapkáme citr.šťavou a vodkou. pláty preklopíme na seba ,aby koža bola dole a hore....dáme do misy,na to fóliu a dobre zaťažiť..ja som použila tehly v alobale a odložiť na 24 hodín.Potom už len krájať na tenké prúžky a podávať s kyslou smotanou do ktorej zamiešame kôpor...je lepší než údený....skúste s blinami ako Rusi....

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia