Gratinované paprikovo-cuketové lievance fotorecept

Martin Krasňanský
sous chef reštaurácie Vinum Galeria Bozen v Pezinku, 21. augusta 2015
Gratinované paprikovo-cuketové lievance (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
200 g
300 ml
2 ks
 štipka
 štipka
15 g
400 g
 strúčik
125 g (alebo biely jogurt)
100 ml




Postup

  1. 1


    Zeleninu umyjeme, očistíme, nakrájame na malé kocky a prudko restujeme na panvici s lyžicou oleja. Cesto na lievance pripravíme z hladkej múky a mlieka. Kvások spravíme z nadrobeného droždia, ktoré dáme do teplého mlieka, pridáme štipku soli a cukru a zasypeme trochou múky. Položíme na teplé miesto a necháme nakysnúť.

  2. 2


    Nakysnutý kvások pridáme do vopred pripraveného cesta, zmiešame a znova necháme chvíľku postáť. Medzitým zeleninová zmes vychladla a môžeme ju primiešať do cesta. Cesto pečieme v troche oleja na panvici na lievance (volské oči) alebo na rovnej panvici a po upečení vyrežeme pohárom kolieska.

  3. 3


    Upečené lievance prekladáme hrudkovým syrom a dáme zapiecť do rúry, až kým sa syr nezačne topiť. Lievance vyberieme z rúry na tanier a podávame s cesnakovým dresingom, ktorý pripravíme z rozmixovaného cesnaku a bieleho jogurtu alebo kyslej smotany. Ochutíme soľou či mletým čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia