Granatír fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 2. mája 2010
Granatír (fotorecept)
Foto: sjuz

Má rôzne názvy, rôzne obmeny. Toto je náš:), jednoduchý, veľmi obľúbený s uhorkovým šalátom.

30 minút
príprava

Suroviny

6  ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Na masti speníme cibuľu, pridáme pokrájané zemiaky.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vegetu, čierne mleté korenie, papriku.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešame a podlejeme vodou, pridáme vňaťku a prikryté dusíme.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si uvaríme v osolenej vode s trochou oleja fliačky.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Udusené zemiaky roztlačíme, ale nie všetky, necháme aj kúsky.

    Granatír (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmiešame fliačky so zemiakmi a podávame s uhorkovým šalátom, listovým šalátom v sladko-kyslom náleve, kyslou uhorkou alebo kto ako má rád :)

    Granatír (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sandratamer
Sjuz a granatír? :-)))
Ďakujem za tento geniálny recept, robím to úplne inak ale nikdy nechutil ako ten od mamy. Myslím že toto je ten správny spôsob!!! :-)))
haston
normálne sa mi naň slinky zbiehajú. v priebehu týždňa ho určite urobím.
tinca
Aj ja ho robím presne takto, akurát že zemiaky neroztláčam,ale zopár ich pokrájam nadrobno a oni sa rozvaria. Mám inšpiráciu na sobotný obed.
evas13
@sjuz mám zrovna nafotený granadír, ale robievam ho z varených zemiakov a všetko ostatné tak isto.
olli
grandir je moje oblubene jedlo,pridavam aj trocha slaninky,zvyrazni to aromu a chut,nemusi jej byt vela.
sjuz
:)) - ja som hlavne chcela skúsiť fotorecept:)), a zrovna som robila granatír :) - vravím si - tak skúsim, ale asi ma zvozia pod čiernu zem s tým :))
bljachamucha
Už si nemusím lámať hlavu,čo bude dnes...díky za nápad,dávno sme to mali,manželka omdlie,ešte raz díky
jerica
Je dobre vedieť,že sa dá aj ináč,robievala som z varených zemiakov v šupke , ale tento s dusenými zemiakmi vyzerá chutne ,určite budem robiť tak ako je v recepte ,podusiť zemiačky, ja ale nemusím vegetu,snažím sa čo najmenej ju používať , radšej tú slaninku a šup na chvíľu do trúby zapiecť . Mňam.
sjuz
Aj moja mama robievala so zemiakmi v šupke, ale bol málo šťavnatý, a teraz robí už takto:). Určite stačí soľ, či solčanka, to si každý urobí podľa seba. Aj manžel má rád zapečený v rúre:), ale to robím až na ďaľší deň - ak sa náhodou dovtedy nezje :))
stefani11
Ja tiež robím z varenými zemiakmi v šupke,ale toto sa mi zdá jednoduchšie,určite vyskúšam.
marienka44
Pouzívam zemiaky varene v supke /su makksie/ a fliacky si robim sama z hrubej múky, vajca, soli a vody. NIkdy som este nekupila hotove cestoviny /fliacky/.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Robím granadír tak ako Sjuz, ale bez vegety čierneho korenia a petržlenovej vňate. Na krájanie zemiakov používam hranolkovač. Zemiaky neroztláčam. Granadír mám najradšej na druhý deň, keď si ho na panvici na chrumkavo zapečiem.
1x dandy
frezia68
Sjuz-gratulujem k fotoreceptu!Robím ako Ty,len som zemiaky nepučila,ale vyskúšam takto :-))
sjuz
Ďakujem :), problém bol, že sa mi foťák zahmlieval na tou panvicou :))))
zdezda
:-) mňaaam a s ľadovým šalátikom, alebo s cviklou...:-)
evas13
Prečo by Ťa mali zvoziť, však je to recept ako každý iný. Za to že mnohý ho nemajú radi. Nevadí .
evusik
granadír ľúbim, len ho robím ináč ako ty, to ale neznamená že nevyskúšam tvoj spôsob prípravy - zmena je život. A nemaj žiadne obavy - foto postup je super.
bozulka
Veľmi obľúbené jedlo môjho syna ešte keď chodil do školy.Robili ho v školskej jedálni a jemu tam zachutil.Robila som ho tiež z varených zemiakov ale vyskúšam aj tento,určite bude dobrý.
gabili
tak toto naozaj vyzera dobre, granadir mám rada, ale u nas nieje moc obľubený, skúsim tvoju verziu, možno zachuti, diky moc, normálne mám chuť isť variť.
evanaaa
Granadier je aj moje oblúbené jadlo ale vždy boli recepty písané tak,že zemiaky sa musia zvlášť uvariť.Ja som to robievala ako to popisuje sjuz,zemiaky viac nasiaknu cibulkou a paprikou,ale podlievam ich minimálne,radšej miešam častejšie,kým sa nerozpadávajú,podľa potreby ich roztlačím.Tiež nedávam vegetu,tu stačí len soľ, veď chuť je sama o sebe dobrá.Preto ma udivilo,koľko ľudí to robí týmto spôsobom,zo surových zemiakov.
hannah22
@sjuz : veľmi obľúbené jedlo v rodine , bez vegety ale s rascou nakoniec trochu opraženej cibuľky a klobásky len tak na ozdobu, koľko ľudí toľko chutí takže varme a dobrú chuť všetkým ... :))
sairaam
Ďakujem za pripomenutie dávno zabudnutého dobrého a rýchleho :))
jedla.
ches
Pridam si to do KK. Ked ma nebude aspon moja dcera si najde recept, je taky ako aj ja robievam. U nas velmi oblubeny. Niekde som opisala jak som aj hrniec odpalila ,ked som varila granatir.Mala som stastie , ze nevyhorel cely byt, a my sme sa nezadusili.
sovka62
Granatír milujem od detstva. Určite som ho mala radšej ako napr. dusenú teľacinu alebo hovädzinu. Teraz ho varievam zriedkavo (z varených zemiakov, ale vyskúšam aj tvoj spôsob), lebo manžel vždy pretiahne tvár: granatír? To nemám veľmi rád. A potom si naloží, zje a ďalší tradičný komentár je: dnes sa ti akosi vydaril. A naloží si znovu.
sjuz
sovka:)) - teda som sa zasmiala:), viem si živo predstaviť. tí chlapi.... :)
- keď som po prvý raz manželovi povedala, že robím granatír, tiež hodil podobný postoj, ako váš - ale keď ochutnal, nevedel si vynachváliť. On si vraj myslel, že je to niečo iné:))) ( ale čo, nevysvetlil) Tak odvtedy robím viac, aj pre neho.
reiko
Ku granatíru si vždy vypočujem od muža podobný komentár ako sovka, ale deti ho milujú, ešte posypať strúhaným syrom a je to fakt stará dobrá klasika.
braxi
Môj manžel granatír nazval "červené fliačky" vždy ich zjedol a aj duplu, ale poznamenal...červené fliačky nemusíš variť! Ja to nechápem :)), ale všetkému nemusím rozumieť, že...
zitar
A ten môj muž ho tiež zje s komentárom, ale vždy ho zje. Vnúčik ho zbožňuje, mohol by ho jesť aj každý deň. Neviem ale, dokedy. Asi kým z neho nevyrastie šomravý chlap.
Najvtipnejšie to povedal môj kolega, vraj má veľmi rád granatír, ale zatrepaný. Keď som sa ho opýtala, aký to je, tak povedal, že zatrepaný až za Brezno.
janger
@sjuz , robila som ho vcera na tvoj sposob, (len vnat som nedala). Bol vyborny!!! Nabuduce budem zase robit takto. Ta chut tusim lepsie vsiakne do tych zemiakov, ked sa takto dusia spolu s cibulkou. Dakujem za recept :-).
sjuz
však, Janger - zemiačky sú také šťavnatejšie:), teším sa, že ti chutil:) a ďakujem za koment!
bogar
ukladam aj ja lebo pozeram ze to robite uplne inak ako ja ale skusim tento sposob :)
3sandra3
ja by som si tiež dala,,,vyzerá fakt super,,, tiež ho robievam inak,,, skúsim aj ja




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia