Granadírsky pochod fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 18. novembra 2010
Granadírsky pochod (fotorecept)
Foto: dorisa

Toto jedlo robievam často, priateľ ho konzumuje s mliekom, ja so šalátom, alebo kyslou uhorkou. Aj dnes sme ho mali na obed.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

750 g, uvarené v šupke
1 baliček
1 ks, veľká




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na granadír.

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme ml. červenú papriku a čierne korenie.

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    U osolenej vode uvaríme fliačky.

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do kastrola s opraženou cibuľkou dáme prepláchnuté fliačky a nadrobno pokrájané zemiaky, uvarené v šupke. Premiešame, dochutíme soľou,korením.

    Granadírsky pochod (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

ajan
Takýto granadín robievam aj ja,len stým rozdielom,že namiesto
fliačkou dávam prevarené kolienka(lídl tie najmenšie).
Príloha podľa lubovole.
marianne69
Doriska Ty varis moje chute.Viem,ze nad Granadirom vela ludi ohrlo nostek, koli skolskej jedalni,ale je to skoda, lebo,ked sa toto jedlo vie zrobit,pre je to velka mnamka.(teda pre mna urcite.)Ja tam este davam trosku sunky alebo tocenej alebo slaninky, koli mojmu aby tam mal nieco ,co vonia maskom.Ale ja mam najradsej taky original ako si uvarila Ty.:-)
xanadu1955
Aj ja ho zbožňujem , taktiež ho robím s kolienkami a namiesto oleja rozpražím údenú slaninku, na ktorej opražím do sklovita cibuľku, čierne korenie nedávam ale keď ho papám dávam si na to domácu tatarsku omáčku mňamka
dorisa
@xanadu , @ajan , aj ja som robievala tak, že s klobáskou, slaninkou, a údeným mäskom,ale nový priatel to tak nemá rad,tiež ani vnučka, tak mávame takýto dietnejši.
xanadu1955
On je vynikajúci na jeden aj druhý spôsob a každý si urobí ako mu chutí aj ja nie vždy so slaninkou lebo vždy nie je a chutí mi aj bez slaninky
ailuj82
aj ja robievam takto. Deťom veľmi chutí a manžel si tiež zvykol. Ja si dávam na granadir kyslú smotanu. Je to výborné.
dorisa
@kucharronald , vieš, ja som moderná starká, ja neviem cestoviny robiť, nikdy som to nerobila, mne sú dobré aj tie z obchodu. Radšej potom nejaký koláčik upečiem pre mojho milovaného, ako napr.dnes.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
julica
Tiez robim, akurat zemiaky poprazim, aby vobali, a do granadiru si odlejem aj trosku vody z nich, aby nebol dusny. Moj priatel krcil nosom, ze to nema rad, ale veru ten moj povychvaloval :) Prednedavnom sme boli v Budapesti a v jednej putike sme sa rychlo chceli najest: kedz enevieme po madarsky, a casnici velmi nevedeli po anglicky, dali sme si menu. Cuduj sa svete, priniesli nam granadir, ale bez papriky, so slaninou. Tak nas to prekvapilo, v madarsku bez papriky, ale bol chutny
dorisa
@julica , ja som tiež robila taký pestrejší,ale moj priatel je granadír s mliekom, tak akékolvek masko, alebo štiplavé by sa mu k tomu nehodilo, prisposobila som sa.
altyn
@dorisa presne tak to robím aj aj, len namiesto oleja použijem masť. To mi poradil jeden známy, povolaním kuchár, že olej stečie na dno hrnca a potom je dosť mastný na spodku. Masť povychladnutí obalí cestovinu aj zemiaky a drží sa na nich. Po ohriatí napr. v mikrovlnke sú všetky porcie pekne rovnako "pomazané". No a ja si na tanier potom dám ešte kus dobrej, údenej klobásky... mňam, musím zas urobiť! :-)))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia