Granadír

romiand - fotkaromiand, 11. februára 2016
Granadír
Foto: romiand

Granadír je veľmi chutné a dosť rýchlo uvarené jedlo

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 gr
400 gr
2 ks
1 čl
štipka
štipka
1/2 dl




Postup

  1. 1

    Cestoviny klasicky uvaríme v slanej vode a precedíme.. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode, uvarené zemiaky scedíme a jemne popučíme varechou. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja keď je cibuľa sklovitá, znížime teplotu a pridáme mletú červenú sladkú papriku a chvíľku popražíme a odstavíme. Teraz všetky tieto ingrediencie zmiešame dokopy osolíme okoreníme. Podávame s kyslou uhorkou, kyslou kapustou prípadne nejakou inou zaváraninou, môžeme aj posypať strúhaním syrom. Vyskúšajte toto jedlo na druhý deň opražiť z troškou oleja na panvici z oboch strán je to fakt bombastické. Dobrú chuť

  2. 2

    Zdravšia verzia použijeme tmavé cestoviny

    Granadír - obrázok 2

Diskusia k receptu

kuchticka
Granadir som jedla iba raz a docela mi to chutilo. KED TO VIDIM NA TVOJOM TANIERI Dala by som si hned. Neviem sa odhodlat k tomu abych si to pripravila iba pre seba samu.
marika9
Granadír je jedno z našich najobľúbenejších jedál. Robím ho často, tak ako ty, len je červenší (viac papriky) a niekedy opražím aj kocky slaninky na tej cibuľke. Skúste Varecháči, je to veľmi chutné.
evanaaa
Keď vidím recept na granatír, tak naschváľ pozerám na postup, ale ešte som tuším nevidela tak, ako ho robievala moja mama a jej mama, ony totiž zemiaky dusili surové rovno na cibuľke a paprike ( ako pri paprikáši) a len minimum podievali, aby nebola kaša, domäkka a potom len vareškou mierne roztlačili aby boo kúsky a do toho vsypali uvarené fliačky, samozrejme, domáce. Tak by mal byť pravý granatír, neviem ale akú má chuť ten s vopred uverenými zemiakmi, tak nemôžem hodnotiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia