Granadír

2010 - bez fotky2010, 30. januára 2013
Granadír
Foto: 2010

Tak ako moja babka nerobila ale by robila keby mala suroviny a zila 21 storoci.

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na jemno nakrajanu cibulu a cesnak oprazime s na kocky nakrajanou sunkou. Na oleji si vyprazime hranolky a dame osusit na papierovu utierku , pokrajame na kocky.

  2. 2

    Do rozpaleneho woku si dame rychlo oprazit -stir fry cherry paradajky a na drobno nakrajane cervene chilli pridame uvarene vajickove slize pokrajane na mensie kusky stedro posypeme cervenou paprikou a pridame 2 -3 lyzice Thajskej sladkej chilli omacky a podla chute stiplavej chilli omacky sriracha a stir fry este par minut .

  3. 3

    Vmiesame oprazenu sunku a pokrajane hranolky premiesame a pridame posekanu petrzlenovu vnat ochutime sol korenie. Na koniec ozdobime oprazenou cibulou.

Diskusia k receptu

2010
Pre tych co maju radi klasiku s kyslou uhorkou :-)


evusik
tak takto robiť granadír by ma v živote nenapadlo... ale vyzerá to tak dobre, že keby ma niekto ponúkol neváham ani minútu.... povedala by som, že taká mladá verzia starého receptu :-)
afataga
proti gustu ziadny disputat, ja mam rada uplne ubycajny, ale toto by som okostovala, vyzera dobre
1x trogar
katarina2411
ak mám chuť na granadír tak si spravím skutočný granadír, toto jedlo môže byť dobré , ale ak chcem thajské prísady a rajčiny tak to nebudem volať granadír
jody
:-D @2010 , len pockaj, vsak ti nalozia, ako aj mne... :-D Ale ja sa k tebe pridavam - toto JE granatir... :-D
beaatrix
tak ty si to vyriešil Jody,dal si tomu iný názov GRANATIR,a je to :)))))))))
grandma
Vyzerá to dobre, ale v ž i a d n o m prípade to nie je granadír.
radost
otvorím stránku @2010 a čo moje oči zočia??? granadír 21.storočia!!!!!ked ti odpustí inováciu receptu tvoja babka-ja tiež pomlčím a poviem skrátka:daj radšej pravý americký cestovinový...a nie pomeniť babkinu kvalitu za mišung nový...!!!!:-))))
ale ja to chápem..ja som v nadhľade...ved nesedím tu pri compe o hlade..:-))))
2010
Je tu take mnozstvo originalnych zahranicnych receptov, tak si myslim ze je na case sa pozriet aj na recepty ktore boli dosial TABU a to klasicke Slovenske .Miestnym stravnikov velmi chutil tento klasicky recept,a ze by som ho mal tuna publikovat, asi spravim len tak kolko like it dostanem.
@palokuchki , dakujem, obidvoje :-))) @evusik tym australskym ochutnavacom mozem navraviet co chcem , hranolky , sladka chilli a slize mnam, ale slovensky ochutnavac od Cadce so zavretymi ocami povedal ..aky dobry granadir a dal si duplu.
2010
@ethanel , sranda musi byt , inac ma inspirovala jedna madarska stranka ( tvrdia ze granadirmarsh je odtial aj ked sa vola Gránátos kocka ) pridavali paradajky a petrzlenovu vnat .
tatranka
Zaujímavé zloženie na granadír,ale tak ako piše@ev úšik,ak by som to nevidela takáto voľba na zloženie granadíru by ma naozaj nenapadla.No máš ho taký krásny a lákavý,že ak nebudem mať to čo ja potrebujem do svojho granadíru a ten je oveľa chudobnejší,asi zvolím tvoju ponuku.
afataga
skus aj bryndzove halusky s hranolkami a brusnicami :-)))
jerica
@2010 super , inšpirácii sa nikdy nebrámim , a tá tvoja je pre mňa vynikajúca :-))
askadaniela
aj ja dávam like, @2010 , dúfam, že toto nie je posledný recept, ktorý si tu pridal a že už nijaký recept ani neschováš, ako tie, čo si tu mal predtým :-). (Prosím!)
medovnicek
vydaril sa ti tak, že ja by som neváhala ani minútu a určite by som si na ňom pochutila, mne sa ten recept páči
2010
Nezaskodi sa pozriet aj na taku klasiku ako jaternice? a co tak z nich spravit teply salat ako sa robi v Thajsku, nech si zlcnik trochu oddychne :-)


aroooo
buď jak buď, som za každú srandu, ale hranolky by si musel vyhádzať z toho von
hannah22
pekný a inovovaný receptík, až na tie hranolky, proti gustu ....... :))
evanaaa
@2010 , ty si ale šibal, najprv som pozerala, že to je omyl, či niekto nevymenil názov, lebo to, čo som uvidela an obrázku mi moje obľúbené jedlo ani zdiaľky nepripomínalo,
petra69
Moje nervy... preco sa toto čudo vola "granadir"???
2010
@michsamant , co bude az recesia ked to publikujem v miestnom ako tradicny slovensky recept ako su tu Vareche klasicke cinske .
Inac google je super prekladac hlavne zo slovenciny do anglictiny:
Na jemno nakrajanu cibulu a cesnak oprazime s na kocky nakrajanou sunkou ...preklad : Finely sliced ​​onion and garlic for cats ,roast with sliced ​​ham. :-)))
abdul
Niekoľkokrát tu odznelo, že recept si môže každý pomenovať ako chce. Tak do toho. :-)))
2010
@tomas , Kdepak udělali soudruzi z NDR asi chybu.??
dakdo tu uradoval v noci ...asi ne soudruzi ale hackeri ...
vsetko totalne rozhadzane a prepisane .



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia